Acasa Diverse Directoarele web, inca de actualitate sau pe cale de disparitie?

Directoarele web, inca de actualitate sau pe cale de disparitie?

by Dragos Schiopu

Pe vremuri, directoarele erau foarte apreciate si foarte importante in strategiile SEO ale celor care vroiau sa creasca vizibilitatea si traficul unui site. Astazi par din vremuri demult apuse si aproape nimeni nu mai vorbeste despre ele, unii mergand chiar mai departe, considerand aceste directoare un fel de paria al internetului.

Cu toate acestea, pentru a te inscrie in directoare web, exista o multime de site-uri care ofera servicii de inscriere mai mult sau mai putin automate. Cele mai apreciate sunt cele care ofera servicii de inscriere manuala, facuta cu ajutorul unor operatori umani, fiind si cele care de obicei aduc rezultate bune.

Stiu ca la un moment dat am inscris si eu DigiPedia.ro in cateva directoare web, chiar puteti observa in partea de jos un mic banner pentru cei de la toateblogurile.ro si ma gandesc ca o noua runda de inscrieri nu ar putea fi decat benefice.

web_directoriesRevenind la subiectul articolului, foarte multa lume nu mai acorda atentia de altadata directoarelor web, si ma intreb de ce. Pentru ca dincolo de avantajele sau dezavantajele oferite din punct de vedere SEO (aici sunt multe discutii controversate pe subiect), totusi inscrierea unui site sau blog intr-un director inseamna reclama pentru blogul/site-ul respectiv, iar costurile aferente sunt foarte mici sau egale cu zero, daca doresti sa faci tu inscrierea in astfel de directoare.

Pe vremuri aveam un prieten care avea un site si zilnic dimineata inscria site-ul lui in 5 directoare web, zi de zi, luna de luna, si dupa 8 luni de zile ajunsese sa castige din reclame adsense pe site-ul respectiv, peste 1000 de euro. Si spunea ca printre lucrurile care au contat, au fost exact cele 5 minute alocate zilnic pentru asta.

In caz ca site-ul tau este in limba engleza, exista de asemenea o oferta bogata, mult mai bogata, as zice, de directoare web straine. E greu sa va spun cat de mult conteaza in ziua de azi, cand Google joaca fotbal cu proprii algoritmi si ii schimba foarte des, dar pana nu incercati, nu aveti de unde sa stiti.

O lista de directoare web straine promodesk o puteti gasi pe link-ul din text. De asemenea, puteti gasi si cateva directoare romanesti care au page rank 4 si 5.

s-ar putea sa-ti placa