Acasa Diverse Cum poti gasi razele infrarosii din casa ta?

Cum poti gasi razele infrarosii din casa ta?

by Dragos Schiopu

Poate ca ceea ce am sa va povestesc in acest articol o sa para foarte prostesc pentru unii si interesant pentru altii. Nu am vorbit niciodata de raza de nici un fel, nici despre raze X, raze infrarosii sau mai stiu eu ce alt tip de raze.

Dar acum vreau sa vorbesc despre razele infrarosii, chiar daca nu stiu foarte multe detalii despre ele pot spune ca am gasit metoda adecvata pentru a le descoperi. Bineinteles ca nu ai ce alte raze infrarosii sa descoperi prin casa ta decat pe cele pe care le ai la diverse aparate de prin casa in special la telecomanda de la televizor, aparat de aer conditionat sau mai stiu eu ce alt aparat electrocasnic mai ai si se poate conecta foarte usor la telecomanda.

Chiar daca nu pare un subiect extrem de interesant as putea spune ca mult mai captivanta este metoda prin care am observat prezenta acestor raze infrarosii in casa mea. Stiu ca aceste raze sunt daunatoare in mare parte organismului uman, dar cu toate astea le regasim foarte usor si din ce in ce mai des in vietile noastre, in caminele noastre si uneori chiar in raza noastra de actiune.

Cum poti depista razele infrarosii?

Metoda este una cat se poate de simpla. Nu necesita nici foarte mult pentru a o pune in practica, dar nici o cantitate de efort depusa din partea ta. Daca ai la indemana un telefon si telecomanda de la un aparat de prin casa poti realiza acest experiment in timp ce citesti acest articol.

Nu ai foarte multe lucruri de facut, doar fi atent la urmatorul pas. Ia telefonul, porneste camera foto si indreapt-o catre ledul de la telecomanda ta. Astfel vei observa toate razele infrarosii ce duc de la telecomanda catre aparatul la care este anexata telecomanda.

De fapt aceste raze infrarosii nu fac altceva decat sa transmita informatia de la telecomanda la aparat in scopul executarii acelei comande pe care ai dat-o utilizand telecomanda. Pe de alta parte acest lucru este foarte simplu de realizat si nici nu necesita un efort deosebit.

Cam atat am avut de spus in legatura cu aceste raze infrarosii. Daca voi aveti alta metoda de pus in practica va rog sa ne scrieti.

s-ar putea sa-ti placa