Acasa Diverse Cele mai populare web browsere pentru smartphone in 2012

Cele mai populare web browsere pentru smartphone in 2012

by Dragos Schiopu

De la aparitia primelor smartphone-uri, impreuna cu sistemele de operare specifice precum Android si iOS, marea majoritate a browserelor au inceput sa dezvolte versiuni pentru telefoanele mobile. Aceste versiuni sunt foarte asemanatoare cu variantele pentru pc, insa simplificate pentru a creste viteza si performanta acestora.

Pe langa cele mai cunoscute navigatoare web precum Opera, Firefox sau Chrome-ul celor de la Google, pentru smartphone-uri si alte gadgeturi gen tablete exista si browsere specifice de genul Dolphin, Boat sau Maxthon Android.

Cele mai populare web browsere pentru Android in 2012 au fost, dupa cum era de asteptat, cele mai utilizate si in variantele lor pentru PC. Avantajul acestor browsere cross platform este ca utilizatorii sunt deja familiarizati cu interfata care nu se schimba foarte mult in versiunea pentru smartphone, de asemenea tutorialele si informatiile gasite pe site-uri precum www.windowsgeek.info in sectiunile de navigatoare web, se aplica si pentru variantele mobile ale acestor browsere.

1.Mozilla Firefox : Varianta Firefox pentru Android este gratuita si aduce toate functiile si optiunile web browser-ului pentru computer pe smartphone sau tableta. Aceasta este una dintre cele mai rapide aplicatii de acest gen si ramane la fel de usor de utilizat pentru incepatori precum varianta originala. In plus, developerii Mozila Firefox au adaugat functii smart pentru aplicatia de android, ce usureaza navigarea intre tab-uri, includ o functie smart search si pot conecta smartphone-ul si computerul pentru a face transfer de pagini adaugate la ‘favorites’. Versiunea Mozilla Firefox pentru mobil poate fi downloadata gratuit din Google Play Store, functioneaza cu orice versiune de Android OS si are instalate toate add-on–urile dar si suportul pentrul HTML5.

2.Opera Mobile: Pentru utlizatorii care prefera browserul Opera pentru computerul personal, versiunea de smartphone este o surpriza placuta datorita faptului ca acesta a fost adaptat intr-o aplicatie rapida si de incredere ce functioneaza la fel de bine cu orice tip de internet fie el 2G, 3G sau 4G sau Wi-Fi. Pe de alta parte, in versiunile pentru Android, Opera Mobile nu vine cu toate functiile extra disponibile de la Chrome sau Firefox. Ca si Firefox, Opera Mobile are o functie de sync ce poate fi utilizata cu laptopul sau computerul personal pentru a face transfer de favorite sau speed dials catre smartphone sau tableta.

3.Google Chrome: Chrome este un browser mult mai nou decat celelalte variante pentru Android, dar impresioneaza prin interfata simpla si functiile de cautare intuitive importate de la versiunea Google Chrome pentru PC, versiune ce a luat titlul de cel mai utilizat web browser al anului 2012. Schimbarea taburilor este extrem de simpla, fiind de ajuns tragerea acestora in stanga sau in dreapta, iar modul incognito este perfect pentru a naviga pe smartphone sau tableta, fara ca activitatea sa se inregistreze in history–ul browser-ului.

Cu fiecare model mai nou de smartphone, optiunile de sync sunt din ce in ce mai complexe, acestea putand sa se sincronizeze cu laptopul sau computerul preluand informatii precum favorites si setarile browsereleor sau imagini desktop de pe pc pe telefonul mobil.

Cand vine vorba de programe pentru calculator modificate pentru versiunile pe mobil, acestea acopera aproape toata gama de aplicatii de pe desktopul obisnuit, inclusiv Suite Office, Adobe Reader sau diverse jocuri adaptate pentru mobil. Smartphone-urile sunt facut sa emuleze cat se poate de bine un laptop sau computer, acestea putand fi personalizate cu imagini desktop si icoane precum in cazul variantelor PC.

s-ar putea sa-ti placa