Acasa Diverse Ce trebuie sa stii despre Roaming cand iesi din tara

Ce trebuie sa stii despre Roaming cand iesi din tara

by Dragos Schiopu

E vara, e soare si lumea isi cauta cu grija destinatii pentru vacanta. Unii care au fost mai chibzuiti vor alege destinatiile din strainatate care ofera la bani mai putini conditii mult mai bune ca in tara noastra si din acest motiv trebuie sa aveti grija sa nu fiti surprinsi de factura telefonului mobil si pentru acest lucru te invatam tot ce trebuie sa stii despre roaming.

Principalii operatori de telefonie mobila din Romania au incheiate acorduri de roaming cu peste 150 de tari din lume.

La Orange cei care au abonamente trebuie sa soliciti activarea sau dezactivarea roamingului cu 24 de ore inainte de a iesi din tara, poti suna la 450, daca esti abonat de putin timp exista posibilitatea sa fii limitat sau sa ti se ceara o plata in avans. Daca esti posesor de cartela PrePay poti solicita activarea sau dezactivarea Roamingului sunand gratuit la 200 sau apeland *100#.

Vodafone iti ofera posibilitatea de activare sau dezactivare a roamingului astfel, la cartela reincarcabila intra in MyVodafone, Contul meu > Serviciile mele > International si roaming sau apeleaza *222 daca esti pe cartela, iar abonatii pot si accesand *100#.

Cosmote ofera activarea extraoptiunilor Roamning printr-un apel gratuit la 1234 fie ca sunteti abonati sau folositi o cartela reincarcabila.

DigiMobil ofera si ei serviciul de Roaming, pentru a putea sa-l activati nu trebuie decat sa sunati la relatii cu clientii 031 400 404 si solicitati activarea roamingului. Cititi aici mai multe informatii despre faptul ca RCS & RDS lanseaza serviciul de date mobile in roaming.

De la 1 iulie toti operatorii de telefonie mobila din Romania au redus costurile pentru roaming, astfel in zona cu tarile din Uniunea Europeana vei plati pentru apelurile efectuate doar 0,29 euro/ minut iar apelurile primite doar 0,08 euro / minut, iar un SMS trimis costa 0,09 Euro. traficul de internet in roaming variaza si icnepe de la 0,70 de euro/ 1 MB fara TVA, iar taxarea se face per 1KB.

Totusi ar fi bine sa stii ca daca vrei sa suni in tara, mai bine esti sunat, tarifele sunt mult mai mici. Iar daca incerci sa suni un numar de Romania si iti da eroare, nu uita sa pui in fata numarului prefixul +40 sau 0040.

Si daca tot trebuie sa activezi roamingul nu uita sa vezi totul celor mai bune aplicatii pe care trebuie sa le ai pe smartphone atunci cand pleci in vacanta, afla totul aici: Topul aplicatiilor de smartphone pentru calatorii.

s-ar putea sa-ti placa