Acasa Diverse Ce trebuie sa stii despre aparatele de aer conditionat?

Ce trebuie sa stii despre aparatele de aer conditionat?

by Dragos Schiopu

Stiu ca ar trebui sa-mi fac timp pentru mult mai multe lucruri, dar imi dau seama ca de cele mai multe ori evit lucrurile importante pe care trebuie sa le rezolv. Si ma uit cu groaza atat la calendar, cat si la timpul de afara. Stiu ca nu mai am mult timp pentru a-mi pune la punct statia de climatizare. Anul trecut cand am achizitionat-o nu prea am luat toate masurile necesare si nici macar nu am tinut cont de toate detaliile pe care le-am primit la achizitionare.

Dar acum nu mai vreau sa mai fac aceleasi greseli si nu mai vreau sa dau peste aceleasi probleme. Cel putin de aceasta data as vrea sa ma informez mai mult cu privire la tot ce insemna statie de climatizare, sistem de ventilatie, aparate de aer conditionat si tot ce tine de asta. Mereu am vrut sa am la indemna mult mai multe informatii, dar imi dau seama ca trebuie sa fii foarte atent de unde iti iei informatia si de unde poti sa citesti mai mult despre ceea ce te intereseaza.

Cat despre aparatul de aer conditionat am avut proasta inspiratie sa-l pornesc fara sa-i fac in prealabil o verificare. Mi-am zis ca nu se poate intampla nimic grav daca il pornesc. Numai ca nu am luat in calcul ca dupa o perioada indelungata de nefolosire aparatul de aer conditionat are nevoie de o curatare eficienta si bineinteles de o verificare a filtrului. La cateva minute dupa ce l-am pornit mi-am dat seama ca in incapere se simtea un aer greu pe care era imposibil sa-l respiri.

L-am oprit si am deschis ferestrele pentru a lasa aerul proaspat sa intre in camera. In scurt timp mi-am dat seama ca aerul conditionat din acea incapere are nevoie de ceva verificare si astfel am fost nevoita sa chem personal specializat pentru a imbunatati starea acelui aparat. Desi stiu foarte bine ca de unele lucruri ma pot ocupa si eu mi-am zis ca trebuie sa stiu cat mai multe despre aceste aparate, mai ales ca nu vreau sa ma trezesc cu aceleasi probleme de la birou si la mine acasa.

Pe de alta parte este chiar interesant sa stii sa te descurci in situatii de criza, chiar daca este numai vorba despre anumite produse de climatizare. Iar daca si tu esti una dintre persoanele care nu vrea sa aiba probleme cu aparatele de aer conditionat poti sa vezi de aici tot ce trebuie sa faci si sa stii despre aparatele de aer conditionat.

s-ar putea sa-ti placa