Acasa Diverse Ce reguli trebuie sa respecti pentru a fi angajat la Facebook?

Ce reguli trebuie sa respecti pentru a fi angajat la Facebook?

by Dragos Schiopu

1

Dupa cum bine stiti acum cateva zile a avut loc conferinta MWC 2015 la care a fost invitat si Mark Zuckerberg sa vorbeasca despre internet. Printre multe altele Zuckerberg a adus in discutie si o principala regula pe care ar trebui sa o indeplineasca cei ce vor sa se angajeze la Facebook.

Facebook la momentul de fata este cea mai mare companie creata vreodata pe internet, singura din lume care a reusit sa adune un numar extrem de mare de oameni pentru a crea o comunitate si o retea de socializare de top. Mark Zuckerberg este initiatorul acestei idei, el a fost cel care a dat startul erei Facebook, cel care a pus accentul pe socializare si i-a facut pe oameni sa fie tot mai apropiati intre ei.

Cu toate ca majoritatea celor prezenti la conferinta lui Mark Zuckerberg de la MWC 2015 s-au plictisit, unii chiar au adormit pe scaun, se pare ca fondatorul Facebook printre multe altele a vorbit si despre principala regula atunci cand angajeaza pe cineva in compania sa. „Voi angaja pe cineva sa lucreze direct pentru mine numai daca eu as lucra pentru acea persoana” a relatat Mark Zuckerberg audientei de la Barcelona. „Este un test destul de bun si cred ca aceasta regula mi-a adus beneficii”. „Facebook nu este o companie pentru toata lumea” a mai adaugat acesta.
2

In comparatie cu ceilalti giganti din tehnologie stafful Facebook este destul de mic, Google spre exemplu are 55.000 de angajati iar Facebook reuseste sa fie mereu in primele locuri cu un numar mult mai mic de angajati.

„Cel mai important este sa mentii echipa cat de mica posibil. Facebook serveste mai bine de 1 miliard de oameni din intreaga lume cu o echipa ce are mai putin de 10.000 de membrii. Este posibil datorita tehnologiei moderne. Companiile mari devin umflate” a adaugat CEO-ul Facebook

„Este foarte important sa ai incredere in tine. Cand esti tanar auzi ca nu ai experienta sa faci anumite lucruri, ca sunt alti oameni mai experimentati ca tine. Am inceput Facebook cand aveam 19 ani. Nu te desconsidera, indiferent de ce faci. Toata lumea are o perspectiva unica pe care o poate aduce in lume” a relatat in incheiere Mark Zuckerberg cu privire la Q&A-ul live de la MWC 2015.

s-ar putea sa-ti placa