Acasa Diverse Ce este nou in urmatorul update al serviciilor Google Play

Ce este nou in urmatorul update al serviciilor Google Play

by Dragos Schiopu

Astazi, in cadrul conferintei Google I/O 2015, Google a anuntat un nou update pentru Google Play Services 7.5 care aduce noi imbunatatiri si optimizari pentru dispozitive pe intreg sistem de operare, Android. Prin acest update, cei de la Google cred ca acest update functioneaza corect si pe dispozitivele mai vechi, care au o versiune mai veche de Android. De la versiunea Android 2.3 sau o versiune mai mare, serviciile Google functioneaza corect.

google-play-services

In acest nou update vom gasi mai multe functii noi introduse. Printre care, Smart Lock for Passwords, Instance ID si noi API-uri pentru Google Cloud Messaging si Google Cast. Cu acest update avem acces la Google Maps API si de pe dispozitivele Android Wear.

Cea mai importanta functie pare a fi Smart Lock for Passwords ne ofera posibilitatea sincronizarii parolelor intre dispozitivul desktop si dispozitivul mobil. Aceasta functie se bazeaza pe un program numit Password Manger Chrome, care adauga un nou API cu ajutorul caruia se  preia parolele si procesul de autentificare si vom economisi timp, astfel conectarea se va face automat. Aceasta functie pastreaza contul conectat, de pe un site, si pe dispozitivul mobil chiar daca conectarea acestuia s-a facut de pe web.

  • Functia Instance ID permite preluare unui ID unic pentru o aplicatie si ne ofera o metoda de autentificare si actiuni in cadrul aplicatiei respective.
  • App invites Beta este o noua caracteristica pentru dispozitivele Android si iOS care ofera o interfata pentru utilizatori permitandu-le sa-si invite prietenii sa instaleze o aplicatie sau sa acceseze un link.
  • Google Cast este o functie care ne permite sa partajam continutul de pe dispozitivul mobil pe un TV sau pe o boxa.
  • Remote Display API permite dezvoltatorilor de telefonie mobila sa aiba acces mai usor la API-urile puse la dispozitie de catre Google.
  • Google Cloud Messaging ofera dezvoltatorilor o metoda simpla sa trimita informatii catre utilizatori cu ajutorul unui server.
  • Google Maps pe Androi Wear, aceasta functie permite afisarea hartiilor pe dispozitivul Android Wear. Veti putea urmari traseul planificat cu ajutorul hartiilor simplificate pentru ceasurile Wear.
  • Google Fit este o aplicatie pentru fitness care colecteaza date despre locatie, viteza si ofera detalii despre activitatea dumneavoastra.

s-ar putea sa-ti placa