213
Acum că iOS 6 a fost lansat și o parte din fanii Apple sunt extrem de entuziasmați, iar o parte dezamăgiți de faptul că noul iOS nu va rula pe device-uri mai vechi cum ar fi iPad, prima generație, să vedem ce aduce nou acest sistem de operare și ce a „împrumutat” de la alte sisteme de operare din piață, precum Windows Phone:
- Facebook – Mai nou, utilizatorii Apple vor primi și integrare Facebook nativă în noul iOS, care va permite sincronizarea contactelor, postarea de mesaje și fotografii direct din sistemul de operare. Utilizatorii de Windows Phone au la dispoziție astfel de caracteristici încă de acum 2 ani.
- Siri – în iOS 6 există o versiune îmbunătățită a lui Siri, cu mai multe limbi și cu mai multe comenzi disponibile, precum aceea de a lansa aplicații prin pronunțarea numelor lor. Windows Phone deja are această opțiune.
- Shared Photo Streams – nu știu exact ce vrea să facă Apple, dar seamănă cumva a un mic Facebook. Folosind Shared Photo Streams, un utilizator își poate partaja pozele sale cu prietenii și numai cu ei, iar aceștia pot lăsa comentarii la respectivele fotografii. Windows Phone are deja integrată o asemenea opțiune, datorită integrării SkyDrive, ce permite încărcarea fotografiilor în cloud și partajarea acestora cu prietenii (și da, se pot lăsa și comentarii).
- FaceTime – La capitolul video chat, Apple aduce îmbunătățiri aplicației FaceTime, care acum suportă apeluri video și pe conexiunea de date 3G sau 4G, nu numai pe WiFi. Windows 8 va avea integrat Skype, care funcționează pe orice conexiune, este cross-platform și are peste 200 milioane de utilizatori deja. Încă un avantaj al Skype este faptul că permite apeluri către alte numere de telefon la prețuri avantajoase, în special pentru apelurile internaționale.
- Mail – noua aplicație de mail din iOS 6 va permite crearea unei liste numită listă VIP cu persoanele cele mai importante, iar mesajele de la acestea vor fi semnalizate corespunzător. În Windows Phone există deja mai multe metode de a face asta, una dintre ele este de a crea un grup nou de persoane și de a pune un tile corespunzător acestui grup pe ecranul de start. Alternativ, se poate crea câte un tile separat pentru fiecare contact important.
- Maps – după ce a cumpărat compania C3, Apple și-a produs propria aplicația pentru hărți și navigație turn-by-turn, renunțând astfel la Google Maps. Există și posibilitatea de a viziona hărțile în mod 3D, numit Flyover. Telefoanele Nokia au deja navigație gratuită, cu hărți offline și actualizare gratuită pentru totdeauna. Se pare că Apple va folosi hărțile furnizate de TomTom, care nu sunt atât de detaliate precum cele de la Google (din câte știu, harta României de la TomTom este extrem de prost făcută și inexactă).
Sursa: wmpoweruser.com
[signoff1]