Acasa Diverse Cateva detalii despre fabricarea candelabrelor

Cateva detalii despre fabricarea candelabrelor

by Dragos Schiopu

Chiar daca sunteti sau nu pasionati de candelabre acest articol as vrea sa-l dedic in intregime acestora. Probabil ca a mea curiozitate incearca sa se hraneasca in permanenta desi uneori nu prea ii mai iese acest lucru. Si nu pentru ca nu am suficiente informatii pentru a le culege, ci pentru simplu fapt ca uneori nu pot incerca toate acele informatii pe care le gasesc.

Spre exemplu iubesc candelabrele, dar asta nu inseamna ca daca as gasi tutoriale care sa-mi arate cum sunt facute acestea o sa ma apuc acum ca o disperata sa realizez si eu vreun candelabru acasa. In primul rand ca nu as avea toate materialele necesare (materia prima), apoi nu am toate acele ustensile de care am nevoie in realizarea respectivului candelabru si de ce sa nu marturisesc faptul ca nici la capitoul imaginatie nu stau prea bine pentru a pune in practica asa ceva.

Pe de alta parte nu pot avea aceeasi indemanare si iscusinta pe care o au oamenii formati pentru asa ceva. Iar mie tot ce-mi ramane de facut ca de obicei este sa admir opera celorlalt persoane ce se ocupa de crearea candelabrelor si nu numai. Nu cred ca este ceva rau ca imi place sa urmaresc astfel de clipuri, mai ales ca eu in general am o atractie mai speciala fata de sticlarie in general, cu atat mai mult ca imi place sa colectionez diverse seturi de pahare, care mai de care cu o forma mai ciudata, mai colorate si de ce nu de diferite marimi.

As putea spune ca aceasta pasiune a mea s-a transformat mai degraba intr-o boala pe care acum nu o mai pot stapani. Si asta deoarece de fiecare data cand am diverse stari ma grabesc sa-mi achizitionez ceva din sticla. Poate ca nu as fi scris despre candelabre astazi daca nu as fi dat peste un filmulet foarte interesant.

Mai mult decat atat am inceput sa ma gandesc foarte serios la modul in care sunt realizate si paharele sau canutele si cred ca acest lucru nu pare imposibil, dar nici usor de realizat. Iar acum va invit sa urmariti clipul in care veti vedea cum se poate produce un frumos candelabru.

s-ar putea sa-ti placa