Acasa Diverse Cand am vorbit ultima oara despre frumos?

Cand am vorbit ultima oara despre frumos?

by Dragos Schiopu

Am tot pomenit in diverse articole de aici despre tehnologie, roboti, diferite tehnologii ale unor produse, dar si despre uzualele produse electrocasnice. Dar cred ca niciodata nu am reusit sa vorbim despre frumos, despre arta si cum se pot imbina cele doua elemente (arta si tehnologia). Chiar daca am avut ocazia sa mai scriu si in alte parti despre arta asta nu inseamna ca o voi neglija in acest moment sau aici, pe acest blog.

De fapt zilele trecute am dat peste un batranel foarte simpatic care are o dexteritate foarte mare pentru ceea ce realizeaza el, dar si pentru varsta lui. Poate la un moment dat v-am spus si stiti ca sunt foarte mult atrasa de pictura si de culori, iar asta ma face deseori sa caut subiecte legate de acest lucru pe care sa le aduc in prim plan publicului larg.

Nu sunt o fire pretentioasa, ci doar sunt atrasa de frumos, de ceea ce uneori pare magic si de neatins. Si pentru ca mai devreme pomeneam de acel batranel m-am gandit ca ar fi mult mai potrivit sa urmariti cum „picteaza” acesta, ce ustensile foloseste, dar mai ales rezultatul din urma muncii depuse de acesta.

Recunosc eu am vazut batranelul intr-un clip pe repede inainte si nu am realizat toate acele ustensile pe care le foloseste, dar asta nu inseamna ca pe voi o sa va supun la acelasi tratament. Ba din contra am gasit un clip cu respectivul in care povesteste despre fiecare unealta in parte si mai mult decat atat face si o demonstratie  in ceea ce priveste pictura. Si cu toate astea eu cred ca rezultatul lui este unul excelent si mi-as dori o asemenea pictura undeva prin casa mea.

Nu stiu daca voi avea vreodata atata rabdare asa cum are acest om, dar cu siguranta nici daca as incepe de pe acum sa pictez nu cred ca as reusi aceeasi performanta ca acest om, nici macar pana la sfarsitul vietii. O fi de vina talentul pe care il are acest artist sau poate la acesta s-a adaugat si tehnica sa, dar si indemnarea de care da dovada.

s-ar putea sa-ti placa