Acasa Telefoane Boeing Black, un telefon ce se autodistruge

Boeing Black, un telefon ce se autodistruge

by Dragos Schiopu

Conform gsmarena.com, BlackBerry este o companie ce se remarca in domeniul telefoanelor mobile prin securitatea datelor si refuzul categoric de a urma trendurile in telefonie. Poate de aceea, in conditiile scaderii vanzarilor comerciale, BlackBerry este interesat de pastrarea colaborarilor cu guvernul si serviciile secrete.

boeing black

De aici s-a nascut si colaborarea intre Boeing si BlackBerry, care s-au asociat pentru productia unui telefon-spion care se poate autodistruge, destinat angajatilor din sectorul american al apararii si securitatii interne.

„Suntem incantati sa anuntam ca Boeing colaboreaza cu BlackBerry pentru a oferi o solutie mobila sigura pentru dispozitivile cu sistem Android care utilizeaza platforma BES12”, a declarat John Chen, presedinte si director general al BlackBerry.

Boeing a testat smartphone-ul securizat Boeing Black cu softul BES pentru servere destinate companiilor, care permite marilor corporatii si departamentelor guvernamentale sa urmareasca telefoanele angajatilor.

Nu sunt anuntate alte specificatii pentru acest telefon ce se autodistruge si nici modul in care se va autodistruge si cat de periculoasa ar fi operatiunea pentru persoana care are telefonul la momentul la care aceasta se produce, zvonurile spun ca auto-distrugerea apare daca i se deschide carcasa. Un alt zvon despre Boeing Black este ca bateria telefonului poate fi reincarcata cu lumina solara.

Ce este insa sigur legat de acest telefon Boeing Black este ca va fi dual SIM si ca va avea sistem de operare Android, in timp ce va utiliza si BlackBerry Enterprise Service 12.
Platforma BlackBerry BES 12, care a fost lansata in noiembrie 2014, este compatibila cu toate cele patru sisteme majore de operare, incluzand Android, iOS, Windows Phone si BlackBerry 10.

De la preluarea conducerii BlackBerry, Chen s-a concentrat pe furnizarea de software si sisteme de securitate pentru guverne si companii, introducand in acelasi timp noi telefoane destinate clientilor business, precum Passpor si Classic, lansate in aceasta saptamana.

Un telefon care se autodistruge sau care sterge toate datele personale in momentul in care ajunge in posesia unei alte persoane decat utilizatorul este binevenit pentru fiecare dintre noi, pana la urma.

s-ar putea sa-ti placa