Acasa Tehnologie BlackBerry 10

BlackBerry 10

by Dragos Schiopu

RIM ține zilele acestea la Orlando 2 conferințe: BlackBerry World și BlackBerry Jam. În cadrul acestora, CEO-ul RIM, Thorsten Heins a dezvăluit noul sistem de operare pe care compania îl pregătește, BlackBerry 10, precum și un dispozitiv alpha dotat cu acest sistem pe operare, pe care dezvoltatorii îl vor utiliza pentru a crea aplicații.

Dispozitivele pentru dezvoltatori nu au softul final, ci doar o versiune care să permită dezvoltatorilor să-și testeze aplicațiile. BlackBerry lansează și o provocare pentru dezvoltatori prin care li se acordă o importantă sumă de bani pentru aplicațiile ce vor avea succes pe noile smartphone-uri dotate cu BB10. Dezvoltatorii vor mai primi un alt device alpha, cu un soft mai apropiat de versiunea finală, însă numărul acestor device-uri este foarte limitat, numai dezvoltatorii de top vor avea acces la ele.

Pentru fanii tastaturilor hardware de la BlackBerry, compania a anunțat că pregătește 10 noi modele cu sistem de operare BB10 și tastatură fizică.

Mi s-a părut foarte interesant la BB10 noua sa tastatură, care afișează cuvintele sugerate deasupra literei cu care acestea încep, făcând tastarea mult mai ușoară. Și aplicația pentru camera foto este deosebită, aceasta permite modificarea imaginilor pentru a te asigura că poza de grup este perfectă. Mai jos un preview al noului BB10:

Și câteva imagini cu tehnologia incorporată în aplicația pentru capturarea imaginilor din BlackBerry 10:

Mi se pare mie sau BB10 seamănă nițel cu N9?

[signoff1]

s-ar putea sa-ti placa

Comentariile sunt inchise.