Acasa Diverse Ask.fm creste in fiecare zi

Ask.fm creste in fiecare zi

by Dragos Schiopu

ask.fmReteaua de socializare bazata pe Q & A Ask.fm se pare ca este in continua crestere, acest lucru chiar daca s-au semnalat foarte multe probleme care au la baza siguranta utilizatorilor, acestia fiind predominant adolescenti.

In acest moment, Ask.fm a depasit 100 de milioane de inscrieri atat prin inregistrarile web cat si pe cele din aplicatiile mobile. Reteaua a crescut relativ repede, la inceputul lunii iunie a anului trecut aceasta avea in jur de 60 de milioane de utilizatori, acestia crescand cu 180-200,000 de noi utilizatori in fiecare zi, acest numar este in scadere totusi, in vara anului trecut au fost declarate aproximativ 300.000 de noi inregistrari zilnic.

Dintre cei 100 de milioane de utilizatori se pare ca aproximativ 40 la suta au fost activi in ultima luna, iar 60 la suta in ultimele trei luni.

Revenind la problemele acestei retele, au fost in trecut semnalate mai multe incercari de sinucidere ale adolescentilor dupa ce acestia au primit intrebari injositoare sau chiar amenintari anonime pe Ask.fm. Asa ca, acestia au avut o campanie de PR care a inclus o promisiune publica despre securitatea utilizatorilor Ask.fm. putand prin acest fel ca toata lumea sa vada termenii si conditiile stricte ale companiei, dar si alte sfaturi de siguranta online, ceva care s-ar putea sa fie de ajutor in primul rand pentru parinti, supraveghetori sau profesori.

Totodata, dupa aceste probleme cei de la Ask.fm au integrat in reteaua de socializare o optiune care poate sa opreasca persoanale care doresc sa comenteze cu anonim, acest element se pare ca determina cel mai mult „trolling-ul” in randul tinerilor. Referitor la acest lucru, cei care se ocupa de centrul de securitate al site-ului au declarat: „Noi credem ca anonimatul ofera tinerilor incurajarea si increderea de a pune intrebari si a gasi raspunsuri la provocari. Aceasta este una dintre valorile noastre fundamentale. Cu toaate acestea, daca un utilizator este inconfortabil sa primeasca intrebari anonime, ele pot fi eliminate din setari astfel incat utilizatorii sa nu mai poata trimite astfel de intrebari.”

Trecand peste lucrurile de mai sus, Ask.fm este un site relativ normal, ceea ce il transforma in ceva mai mult este dat de avantajul ca se pot trimite intrebari anonime, multe persoane dorind sa afle anumite lucruri fara ca persoana in cauza sa stie cine este marele curios.

s-ar putea sa-ti placa