Acasa Telefoane Aplicatiile care te vor avertiza in caz de seism

Aplicatiile care te vor avertiza in caz de seism

by Dragos Schiopu

cutremur-de-7-3-grade-richter-in-japonia

Romania, in ultimul timp a inceput sa devina din ce in ce mai zguduita de cutremure, fapt pentru care astazi am sa va prezint doua dintre cele mai interesante si mai bune aplicatii in acest sens. Romania precum si celelalte tari, este vulnerabila la cutremure, astfel aplicatiile va vor oferi un plus de siguranta, va vor avertiza in legatura cu seismele ce s-au produs. Sistemul pe baza careia functioneaza aceste aplicatii se bazeaza pe senzorii folositi de calculatoarele celor de la Institutul National de Fizica a Pamantului (INFP), in momentul in care cutremurul s-a declansat, aplicatia transmite in timp real informatii cu privire la starea si gradul de alerta al seismului. Institutul Roman pentru Seismologie Aplicata (IRSA), a creat o aplicatie de acest gen dedicata celor de pe iOS, denumita si „Apicatie Cutremur Vrancea”.

Singura problema in cazul acestor aplicatii se datoreaza numarului mic de persoane ce pot fi avertizate in timp real in cazul unui cutremur. Aplicatiile pot trimite si SMS, astfel incat atunci cand nu aveti retea la internet, sau ati dezactivat wireless-ul, sa fiti avertizati in continuare .

Aplicatia „Seismo” este printre cele mai bune atunci cand vine vorba de avertizare in caz de cutremur, beneficiind de unele dintre cele mai bune functii si sisteme prin care utilizatorii vor putea fi avertizati in cel mai rapid timp posibil. In conformitate cu celelalte aplicatii, Seismo este capabila sa ii avertizeze pe utilizatori chiar in momentul in care s-a produs cutremurul. Intrucat aplicata este inteligenta, iti ofera un plus de siguranta, vei avea mai mult timp sa te adapostesti si sa te pregatesti pentru un eventual seism.

Aplicatia „Alerta Cutremur Vrancea” este si ea la fel de importanta, insa putin sub standardele pe care le asteptam de la un asemenea sistem. Cate o odata aplicatia a vrut sa functioneze corect, insa de multe ori a gresit in privinta mai multor lucruri atunci cand a fost un seism, utilizatorii plangandu-se de faptul ca nu functioneaza corect.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Manuel Cheța 30-03-2015 - 08:46

Nu ar fi rau sa pui si linkuri catre aplicatii sau srusele de unde aveti informatiile. Thanks.

Arbunea Ionut 31-03-2015 - 01:35

Imi cer scuze ca nu am pus link-uri catre aplicatiile prezentate in articol, am sa modific si am sa pun. Multumesc pentru sesizare.

Comentariile sunt inchise.