Acasa Diverse Aplicatia „Eu votez” – utila pentru votul romanilor din diaspora

Aplicatia „Eu votez” – utila pentru votul romanilor din diaspora

by Dragos Schiopu

Scandalul privind imposibilitatea exercitarii dreptului de vot a romanilor din diaspora in primul tur al alegerilor prezidentiale 2014 l-a determinat pe Andrei Petre sa creze aplicatia „Eu votez”.

euvotez
Andrei Petre este unul dintre romanii din diaspora care a stat la coada unei sectii de votare amenajate in Londra de la ora 15.30 pana la 22.15, nereusind astfel sa isi exprime optiunea privind alegerea presedintelui Romaniei.

Andrei este dezvoltator si astfel a creat aplicatia „Eu votez”, disponibila online.
Ce face euvotez.com? Aplicatia iti cere contul de Twitter sau Facebook pentru a te autentifica si poate fi folosita doar in apropiere de o sectie de votare din diaspora. Aplicatia nu te va intreba cu cine votezi, ci doar daca ai facut-o. „Datele utilizatorului nu sunt folosite in alte scopuri decat cele mentionate de aplicatie si vor fi sterse imediat dupa incheierea alegerilor“, mai spune creatorul. „In momentul acela (n.r. – in ziua votului), imi doream sa pot accesa informatii despre situatia celorlalte sectii de votare din Londra si imprejurimi, dar nu am gasit. A doua zi am aflat ca in Portsmouth (un oras la 100km de Londra) a fost un numar mult mai mic de alegatori si s-a putut vota rapid“, mai spune Andrei Petre. Aplicatia va compensa această lipsa sau macar incearca asta.

In 16 noiembrie 2014 poti folosi aplicatia „Eu votez” pentru a-ti confirma prezenta la vot. Astfel va exista o estimare a numarului de alegatori aflati in acel moment la sectie, tocmai din acest motiv te vei inregistra in ea cand te afli langa sectia de votare. In functie de informatiile afisate, ceilalti alegatori vor vedea care este cea mai aglomerata si cea mai putin aglomerata sectie, alegand-o astfel pe cea din urma pentru a vota. Aplicatia este disponibila aici.

s-ar putea sa-ti placa