Acasa Diverse Apelurile video in anul 1947

Apelurile video in anul 1947

by Dragos Schiopu

In zilele noastre sunt o gramada de oportunitati pentru a face o conversatie la o calitate foarte buna de tip audio-video. Pe vremuri spre exemplu, cand tehnologia inca se dezvolta de la cel mai mic nivel toata operatiunea aceasta de video-chat se desfasura intr-un alt mod, mult mai greu. Cu totii stim ca Skype la momentul de fata ofera cea mai buna varianta de video-chat din lume, atat prin simplul fapt ca intregul proces de accesare este simplist cat si pentru ca intreaga conversatie se petrece la cea mai buna calitate.

In 1960 se lansa primul serviciu de video-chat, a fost folosit in special pentru a semna contracte de la distanta,ca totul sa se petreaca mult mai repede. Conform unor informatii se pare ca tehnologia in sine a acestui serviciu ar fi existat inca din anul 1947 cand cei de la Chevrolet au semnat un contract cu Dumont.

Publicatiile de la acea vreme au scris despre evenimentul semnarii unui contract cu ajutorul acestei tehnologii ”Un contract semnat simultat de ambele parti implicate, prin televizor, cu toate ca acestea se aflau la mai mult de 200 de mile distanța, a fost posibil multumita unui nou mediu de comunicare” paragraf copiat dintr-un cotidian din India, SUA.

In trecut oamenii isi imaginau ca televizorul va fi viitorul, isi imaginau ca acest tip de video-chat se va face numai cu intermediul televizorului, fapt ce ma surpinde intrucat la momentul de fata reprezinta doar o sursa de informare iar calculatorul a devenit principala sursa de comunicare de la distanta.

Cu toate acestea posibilitatea de a intretine o asemenea conversatie de la distanta costa extrem de mult, iar spatiul pe care il ocupa „televizorul” de pe care se facea intregul sistem era destul de mare. Imaginati-va numai cat de mult am evoluat din 1947 si pana acum, cat de bine s-au schimbat lucrurile si cat de usor ne este ca sa intretinem o conversatie video-audio de la distanta.

s-ar putea sa-ti placa