Acasa Diverse Adobe Photoshop implineste astazi 25 de ani

Adobe Photoshop implineste astazi 25 de ani

by Dragos Schiopu

Astazi se implinesc 25 de ani de la prima aparitie oficiala a programului Adobe Photoshop. Pe 19 februarie 1990, Adobe a lansat prima versiune oficiala pentru Photoshop.

In cei 25 de ani de existenta a Adobe Photoshop, programul a trecut prin 15 versiuni de upgrade majore, care a adus imbunatatiri versiunei anterioare.

Prima versiune pentru Adobe Photoshop a fost dezvoltata de catre fratii Knol, Thomas si John. Prima versiune pentru acest program a aparut in anul 1987 si purta numele de Display. Doar in anul 1988 fratii Knol, Thomas si John au reusit sa semneze un contrat de licentiere cu Adobe iar dupa 10 luni de dezvoltare in cadrul companiei Adobe a aparut prima versiune oficiala a Photoshop in februarie 1990, mai exact pe data de 19.

Adobe Photoshop este un software de editare pentru imaginile digitale. Software-ul este produs de compania americana Adobe Systems. Software-ul este adresat in mod special profesionistilor din domeniul.

Prima editare in versiune 1.0 a Adobe Photoshop este prezentata in videoclipul de mai jos de catre John Knoll, unul dintre dezvoltatorii programului. In videoclipul de mai jos puteti observa si cum arata sistemul de operare pentru PC de la Apple in anii ’90.

Facand o comparatie intre prima versiune si versiunea actuala a Adobe Photoshop, se pare ca a evoluat in asa fel incat oricine poate folosi Adobe Photoshop fara nici cea mai mica problema doar cu cunostiinte minime de utilizare.

Adobe Photoshop a evoluat foarte mult in ultimii ani incat aplicatia este disponibila pe majoritatea dispozitivelor mobile. Aplicatia este disponibila in App Store, Google Play si Magazin Windows Phone.

Aplicatiile pentru dispozitivele mobile dispun de foarte multe filtre de imbogatire a imaginii, majoritatea filtrelor sunt gratuite dar sunt si cateva filtre premium care trebuie achizitionate pentru a putea fi folosite pe o imagine. O importanta caracteristica a aplicatiei este modul de imbunatatire automata a unei imagini prin functia quickfix. Aplicatiile pot fi utilizate si fara o conexiune la internet.

s-ar putea sa-ti placa