Acasa Tehnologie Adăugarea unui favicon blogului tău

Adăugarea unui favicon blogului tău

by Dragos Schiopu

Pentru adăugarea unui icon blogului (numit și favicon), este necesară instalarea unui plugin (asta în cazul în care tema nu are definit un favicon sau nu se dorește editarea fișierelor temei) care va insera în fiecare pagină icon-ul.

În mod normal, un browser detectează în mod automat dacă pe site-ul www.exemplu.ro există un icon la adresa www.exemplu.ro/favicon.ico, dar să nu uităm că mai există și browsere mai vechi, gen Internet Explorer 6 și restul familiei.

Plugin-ul la care ne-am oprit astăzi este AmberPanther Favicon for WordPress. Un plugin simplu, care permite utilizarea iconițelor în format ICO, PNG și GIF, permite declararea mai multor iconițe în formate diferite și declararea unui URI custom pentru favicon. Setările sunt stocate în baza de date sub forma unui vector, pentru a minimiza spațiul utilizat, iar la dezinstalare acesta este șters.

s-ar putea sa-ti placa

0 comentariu

roscabgdn 18-08-2011 - 15:05

acum mi`am dat seama ca blogul meu nu are favicon. Totusi s-ar putea rezolva acest lucru fara plugin. Doar o linie de cod. Cred ca ar fi mult mai optim asa…

DevHell 18-08-2011 - 15:08

Da, sunt și alte posibilități, asta este o soluție pentru cei atehnici, care nu vor să se complice prea mult cu editarea fișierelor. O altă problemă apare atunci când tema ți se actualizează… și iar trebuie să modifici și să adaugi manual icon-ul. Per total, consider că e mai bine să folosești un mic plugin 🙂

roscabgdn 18-08-2011 - 15:10

e ok doar ca se fac mai multe requesturi si astfel timpul de incarcare este afectat. In plus, fiecare plugin adauga in baza de date anumite lucruri. Cu cat ai mai multe pluginuri cu atat mai incarcata iti este baza de date. Pentru optimizare e mai buna solutia cu o linie de cod.

DevHell 18-08-2011 - 15:17

Există WP Super cache dacă sunt probleme cu timpii de generare a paginii. Deși, un astfel de plugin, nu poate decât să adauge un 0.0001 secunde la timpul de generare a output-ului. Pentru un hoster gen BrainHost, sigur nu e asta o problemă :). Există și varianta fără nicio linie de cod pentru cine nu vrea să se complice, doar că nu o să meargă pe toate rablele de browsere.