Dupa ce Google a oferit specificatiile Google Glass, acum a dat spre publicare si instructiunile prin care functioneaza printr-un clip de prezentare.
Google Glass este considerat „glasul viitorului”, fiind cel mai apropiat proiect de realitatea augmentata, prin care vom uni planul real de cel virtual in timp real.
Iata cum functioneaza Google Glass
Trecand de la un cadru la altul prin touchpad – care ruleaza de la templa spre ureche, poti modifica setarile si accesa caracteristicile noi. Pentru a porni touchpad-ul este nevoie doar de o simpla atingere. Afisajul pozitionat deasupra liniei vizuale a utilizatorului, poate fi ajustat manual, la fel ca oglinda retrovizoare intr-o masina.
Ecranul apare „plutind” in fata ochilor doar la cativa centimetri. Infomatiile care pot fi accesate apar ca niste „carduri”, primul „card” care apare fiind ceasul in linia cardurilor. Celelalte carduri peste care treci (swype) si le poti alege sunt vremea, calendarul si altele. Atingand un card ales il va deschide afisand mai multe informatii, cum ar fi de exemplu informatii despre orarul de zbor pentru o calatorie cu avionul.
Secventa cardurilor sunt asezate fiecare dupa un rol anume, astfel in partea dreapta a ecranului principal sunt informatiile despre evenimente care au avut loc, ca de exemplu mesaje, clipuri sau fotografii, iar in partea stanga cu cele viitoare. Poti de asemenea sa dai clic pe fotografii si sa le arati unuia din prietenii tai – contactele aparand pe ecran, deci dand clic pe un prieten ales, va crea un mesaj adresat acelei persoane.
Intre timp, trecand cu degetul in jos pe touchpad, va trece ecranul in asteptare (standby).
De ce Google Glass va schimba viitorul?
In mod sigur imi va place Google Glass. Tehnologia portabila are tot ce iti poti dori: un ecran de proiectie mic care pluteste in fata ochilor, comenzi vocale si raspuns imediat la toate cerintele importante. Cert este ca geeks de toate varstele se vor simti tot mai aproape de universul indragit, fie Star Trek sau Star Wars, sau chiar Deus Ex, ca mine. Dar va fi urmatorul fenomen si pentru ca va fi usor de folosit si de catre cei care nu prea se inteleg cu tehnologia.
Toate acestea nu inseamna ca este perfect, pentru ca sunt aceleasi probleme ca la toate dispozitivele de ultima generatie – bateria se consuma rapid la anumite aplicatii, pretul care nu este chiar accesibil (peste 1500$), dar care probabil va scadea cand va intra pe piata, fiind inca la faza de testare si imbunatatire prin suportul utilizatorilor care au participat la programul Google Glass Explorer (8000 persoane).
Voi ce ati dori de la Glass? Spuneti-ne prin comentariile de mai jos…
Comentariile sunt inchise.