Britanicii au devenit sceptici cu privire la folosirea camerelor de supraveghere chinezesti. Anumite companii din China care produc produse tehnologice sunt acuzate ca incalca drepturile omului prin extragerea ilegala a informatiilor prin intermediul camerelor de supraveghere.
Guvernul din Londra a hotarat ca interzicerea instalarii camerelor de supraveghere in locuri vulnerabile, este cea mai buna decizie pentru a maximiza securitatea tarii. Mai multi politicieni britanici au afirmat faptul ca firmele din China care produc camele de luat vederi, sunt influentate de regimul comunist de la Beijing si transmit informatii valoroase guvernului Chinez.
Partidul Comunist Chinez implineste 100 de ani de cand guverneaza prin control si propaganda.
Activitatea companiilor chinezesti este controlata in totalitate de stat. Producatorii au o libertate extrem de restransa, iar firmele functioneaza sub stricta supraveghere a conducerii guvernului.
Politica de conducere este una dintre cele mai dure, astfel fiecare activitate este atent monitorizata si judecata de observatori. Companiilor Chinezesti li se solicita sa aiba o baza de date separata in care sa stocheze datele chinezesti si la care sa aiba acces doar guvernul acestei tari. Pe baza acestor informatii, Londonezii considera ca este nesigur sa instaleze sisteme de securite produse de chinezi, fiind de parere ca drepturile cu privire la informatiile private ar putea fi incalcate cu usurinta.
Interzicerea camerelor de supraveghere produse in China nu este o decizie brusca. Aceasta vine dupa lungi discutii in care zeci de legislatori au propus interzicerea cumpararii si utilizatii camerelor de securitate produse de companiile Hikvision si Dashua. Aceste firme chinezesti se afla partial in proprietatea statului, datorita politicilor de confidentialitate si a temerilor legate de posibilele abuzuri ale drepturilor omului in China.
Si Statele Unite impun restrictii cu privire la sistemele de supraveghere produse in China
Englezii nu sunt sigurii pregatiti sa ia masuri in ceea ce priveste securitatea nationala. Statele Unite au acordat si ele atentie asupra acestei problematici si au hotarat sa impuna restrictii comerciala si de utilizare in ceea ce priveste camerele produse de Hikivision, Dahua, dar si de alte companii din China.
In luna iulie a acestui an statisticile au aratat ca majoritatea organismelor publice din Anglia foloseau sisteme de securitate produse de Hikivision sau Dahua. Din aceasta cauza, conducerea a hotarat ca trebuie sa ia rapid o decizie care sa vizeze accesul la informatiile private, dar si siguranta nationala. Astfel ministerele au primit ordin sa inceteze utilizarea unor echipamente de supraveghere produse de companii din Republica Populara Chineza., in locatiile sensibile.
Cum e decizia pentru britanici? Daca doresti, citeste si aceasta stire pe newsin.ro
Pentru Britanici, dar si pentru Americani decizia de a nu mai folosi camere de supraveghere produse de China pare sa fie benefica, aceste state putand in sfarsit sa renunte la temerile legate de incalcarea drepturilor omului. Prevenirea riscurilor de securitate este absolut necesara, iar sistemele de supraveghere joaca un rol important in aceasta operatiune, de aceea conducerea are datoria de a se asigura ca apeleaza la cele mai bune optiuni. Daca vrei sa stii mai multe despre acest subiect citeste si acesta stire pe newsin.ro
1 comentariu
Păi atunci să cumpere camerele din alte părți unde democrația este la ea acasă.
Comentariile sunt inchise.