Acasa Jocuri Cum sa transformi Samsung Galaxy Note intr-o consola de jocuri

Cum sa transformi Samsung Galaxy Note intr-o consola de jocuri

by Dragos Schiopu

Sunt sigur ca pana acum nu v-ati gandit vreodata ca telefonul vostru mobil poate deveni o veritabila consola de jocuri si, mai mult de atat, ca va veti putea juca cu prietenii la dublu prin intermediul unui simplu telefon. Sunt sigur ca o parte din „adaptarile” facute mai jos se pot aplica si la alte telefoane mobile, desi e destul de complicat sa legi prin cablu OTG atat video, cat si inca 2 usb-uri, trebuie un sir de adaptoare montate unul in altul si nu sunt foarte sigur ca o astfel de solutie este si functionala.

galaxy note dock station

Ce ai nevoie pentru a transforma Samsung Galaxy Note intr-o consola de jocuri?

1. Smart Dock pentru Samsung Galaxy Note 2 (desi merge garantat atat cu Note 2, cat si cu Note 4)

Detalii despre produs gasiti aici, dar din pacate vad ca nu se mai gaseste in oferta eMAG, in cel mai rau caz il cumparati de pe eBay sau Amazon. Pretul lui este undeva la 215 lei.

Atentie sa nu il confundati cu acest produs [click aici] care nu este compatibil decat cu Samsung Galaxy Note 3 si de asemenea nu are nici port HDMI, nici porturi USB, e un simplu incarcator de birou).

samsung smart dock

2. Doua controllere de PlayStation + cablurile nano USB de legatura

Recomandarea mea merge catre doua controllere Sony Dualshock 4 pentru PS 4. Pot fi achizitionate de aici, dar pretul lor este destul de piperat, 250 de lei / bucata . In cazul unui buget limitat, merge si cu oricare alte 2 controllere USB pentru PC, de exemplu am gasit aici un gamepad de la Logitech care are de asemenea un pret acceptabil. Si in cel mai rau caz, puteti lua 2 controllere de aproximativ 25 de lei bucata, vezi detalii aici.

In cazul controllerelor de la Sony, va avertizez ca acestea nu se vor lega pe wireless cu telefonul, ci doar prin intermediul cablurilor USB, daca totusi vreti sa aveti un controller wireless, atunci va recomand controllerele speciale pentru telefoane, se gasesc si din acestea pe piata din belsug, dar recomandarile mele merg catre controllerele de mai sus, pentru a putea fi folosite fara problema si la consola play station, si la PC-ul pentru gaming. Pentru ca daca esti pasionat de jocuri, e doar o problema de timp pana vei ajunge sa-ti achizitionezi o consola.

Cei de la Hama au un controller compatibil cu Android la pretul de 160 de lei, vezi aici. In cazul in care optezi pentru doua controllere bluetooth compatibile Android, nu mai ai nevoie la telefon decat de un cablu adaptor de iesire video, eventual si cu posibilitatea de a se putea incarca telefonul prin el, deoarece jocurile, mai ales cele performante, consuma la greu bateria.

sony_ps4_dualshock_4

3. Un cablu HDMI (sau adaptor HDMI la VGA, DVDI, sau oricare alta intrare video cu care este dotat monitorul sau televizorul vostru)

Eu folosesc un cablu HDMI care duce direct in videoproiector, astfel incat experienta jocului sa fie deosebita. De asemenea, din videoproiector am iesit cu sunetul care intra pe HDMI in el direct intr-un sistem audio destul de performat sau cel putin acceptabil. Tot din Smart Dock sau chiar din telefon, puteti iesi cu sunetul direct in boxe. Chestie de alegere pana la urma.

4. Jocuri si emulatoare

Nu sunt foarte multe jocuri care sa mearga la dublu sau sa fie gandite pentru a fi jucate prin intermediul joypad-ului, dar eu m-am jucat la cateva si m-am bucurat de o experienta asemanatoare cu cea a unei console de jocuri. In topul preferintelor mele se gaseste Asphalt 8, dar care din pacate nu poate fi jucat la dublu (sau poate nu m-am prins eu). De asemenea, pentru a concura cu prietenii, la dublu, sau chiar in 4 (se imparte ecranul in 2/4 zone), va recomand un joc deosebit de distractiv, Riptide GP2, care va angreneaza intr-o cursa captivanta pe sky-jet-uri sau scutere de apa. De asemenea, sper sa revin in curand cu un articol dedicat jocurilor care se pot juca la dublu pe telefon.

La categoria emulatoare, eu mi-am cumparat FPse for Android, dar sunt zeci de alte emulatoare, pe bani sau gratuite, care pot fi utilizate. Eu mi-am pus room-ul de la Teken 3 pe el si m-am jucat intr-o seara ca in vremurile bune. Aici am avut ceva probleme cu conectarea si configurarea celor 2 joypad-uri, dar s-ar putea sa fie si din cauza calitatii joypad-urilor pe care le detin.

Daca va cuprinde nostalgia, nu aveti decat sa cautati emulatoare de Z80 si sa jucati jocurile de la inceputurile copilariei, pentru cei care au prins acele vremuri.

s-ar putea sa-ti placa