Acasa Diverse NASA a folosit selfie-uri pentru a realiza ceva impresionant

NASA a folosit selfie-uri pentru a realiza ceva impresionant

by Dragos Schiopu

De ziua Pamantului, cei de la NASA au cerut oamenilor sa raspunda la intrebarea „Where are you on Earth right now?”. Totodata, le-a cerut ca raspunsul acesta sa fie scris pe ceva si sa isi faca mai apoi un selfie cu acesta, raspunsul lor fiind folosit ulterior.

r-Global Selfie Sign GS_SIGN_EnglishAsa ca, ieri, dupa o luna de la lansarea campaniei, acestia au dezvaluit pe internet un mozaic imens cu selfie-uri la nivel global. In el fiind planeta noastra asa cum este vazuta de catre cei din spatiu, doar ca cu ceva in plus, cu selfie-urile celor care au raspuns la respectiva intrebare.

Intregul mozaic este uimitor, are nu mai putin de 3.2 gigapixeli si este exact ceea ce Planeta Pamant arata din spatiu de Ziua Pamantului 2014, folosind la crearea lui 36422 de selfie-uri realizate si trimise de catre utilizatori.

NASA a obtinut imagini de pe fiecare continent, in total strangandu-se 113 tari si regiuni reprezentate. Imaginea are posibilitatea sa fie marita incat o puteti vedea in intregime, puteti chiar sa vizualizati fiecare fotografie in parte.

Mozaicul realizat de cei de la NASA poate fi vizualizat inca de ieri urmarind link-ul acesta. Veti avea ocazia sa urmariti toate categoriile de oameni existente pe pamant, de la albi la negri, de la indieni la americani, de la Europeni la Africani. Toate continentele sunt prezente, foarte multe state si regiuni, iar dupa parerea mea, chiar daca ideea nu este chiar asa impresionanta, aceasta este originala si foarte bine pusa in aplicare. Sunt sigur ca nimeni altcineva in afara de NASA nu mai putea strange un numar asa de mare de fotografii.

In videoclipurile de mai jos puteti urmari unele dintre cele mai interesante selfie-uri sau groufie-uri trimise. Fiecare persoana este diferita, asta observam cu totii, dar pana la urma toti suntem locuitorii acestei planete, indiferent unde ne-am afla, indiferent de rasa sau religia noastra, iar imaginile de mai jos spun totul.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=HPLXubBmVBc&list=PLTiv_XWHnOZpPKNVcmFd5yrq4g2BLomKJ]

s-ar putea sa-ti placa