Acasa Diverse 5 alternative la Microsoft Office

5 alternative la Microsoft Office

by Dragos Schiopu

Daca ati dori sa cautati cateva alternative la Microsoft Office, acest articol ar putea sa fie de folos. Lista conceputa de mine prezinta atat niste programe care pot inlocui complet suita oferita de gigantul american, cat si solutii cloud, care nu presupune instalarea unui program anume. Solutiile cloud mi se par foarte utile, avand in vedere ca sunt destul de usor de utilizat si nu presupune o instalare suplimentara. Totusi, orice calculator ar trebui sa detina si o astfel de suita de aplicatii, iar cele mai bune dintre ele le voi prezenta mai jos.

office_15

Microsoft Office este cel mai bun program de aplicatii de birou deoarece prezinta o suita completa si foarte complexa care isi face foarte bine treaba. Insa aceasta suita de la Microsoft Corporation costa destul de mult, iar unii dintre noi nu folosim zilnic suita Office sau o folosim doar cand avem nevoie sa salvam un document sau ceva schite, idei. Sa investim mult in ceva ce nu folosim este o idee destul de proasta. Ce facem ca sa putem sa citim documentele Office avand extensii specifice fara sa platim? Din fericire avem cateva alternative la Microsoft Office care merita sa fie luate in seama.

1. Open Office

Open Office ofera cea mai buna alternativa avand o suita completa care seamana destul de mult cu ceea ce ofera Microsoft. Aceasta solutie se poate instala atat pe Windows, cat si pe Linux sau Mac OS (Apple).

Programul poate corecta si continutul scris, adica greselile gramaticale daca se instaleaza un add-on pe care il puteti descarca gratuit de la acest link. Aceasta extensie face din Open Office o suita ce poate inlocui complet Microsoft Office.

Puteti descarca acest program accesand acest link.

2. Libre Office

Libre Office este o alternativa pentru Open Office, fiind cam acelasi program. Open Office si Libre Office au la baza acelasi proiect, deci nu sunt mari diferente intre ele la capitolul performanta. Acum depinde de voi sa alegeti ceea ce va place mai mult dintre cele doua programe. Eu prefer Open Office pentru ca exista si un corector gramatical care poate fi foarte folositor si nu stiu daca Libre Office suporta aceasta caracteristica.

Libre Office se poate descarca gratuit accesand acest link si poate fi instalat pe Windows, Linux si Mac OS.

3. WPS Office

Cu siguranta ati auzit de Libre Office si de Open Office, dar nu si de WPS Office. Acest program nu ofera o suita atat de compleca ca cele doua enumerate mai sus, dar are un design mult mai bun si o functionalitate ok. WPS Office se numea KingSoft Office si este o suita oferita de chinezi care are Word, Excel si PowerPoint, dar poate citi si PDF-uri sau poate sa creeze fisiere pentru ebook-uri.

La acest program mi se pare foarte faina interfata grafica. Programul poate fi descarcat accesand acest link.

4. Zoho Docs – Cloud (online editor)

Zoho Docs este un editor online care nu necesita instalarea unui software aditional. Acesta poate fi utilizat gratuit in limita a 5GB de fisiere incarcate, iar limita se poate mari in functie de oferta aleasa. Acest serviciu se adreseaza mai ales companiilor si mai putin utilizatorilor obisnuiti, dar oricine poate sa foloseasca acest serviciu.

Puteti sa editati online fisierele Office cu Zoho accesand acest link.

5. Google Docs – Cloud (online editor)

Google Docs nu poate sa lipseasca din acest articol, fiind cea mai simpla alegere pentru a edita un document online. Nu cred ca mai trebuie sa adaug alte informatii, pentru ca oricine are un cont de Google.

s-ar putea sa-ti placa