“Huawei respectă și protejează drepturile proprietăţii intelectuale (DPI) și se angajează să sprijine un sistem deschis de licențiere”, a declarat Chen Lifang, Membru al Consiliului și Senior Vice President Huawei, în cadrul conferinţei Provocări globale, colaborare la nivel mondial organizată de Uniunea Europeană la Bruxelles. „IP-ul pe care Huawei l-a dezvoltat ca urmare a participării sale la inițiativele europene de cercetare științifică va fi aplicat pentru început în Europa, cu scopul de a contribui la creşterea poziţiei de lider mondial a acesteia în ceea ce priveşte știința și tehnologia.”
Chen Lifang a continuat: “Încă din primii ani, Huawei a pledat proactiv pentru o protecţie puternică a drepturilor de proprietate intelectuală. Huawei este una dintre primele companii chineze care a semnat acorduri de licențe cu o serie de organizaţii din vestul Europei. În fiecare an, Huawei plăteşte aproximativ 300 milioane de dolari americani pentru drepturi de autor pentru a putea utiliza în mod legitim tehnologii brevetate din industrie. Huawei licenţiază, de asemenea, tehnologiile sale brevetate către ale companii. De exemplu, recent, Huawei și Teletronic Spania au semnat un acord în ceea ce priveşte licenţele comerciale pentru brevete LTE. ”
Huawei contribuie în mod continuu la dezvoltarea industriei din care face parte cu o serie de brevete inovatoare. În fiecare an, compania investeşte peste 10% din veniturile sale în R&D – iar 10% din acestea pentru tehnologii de ultimă generaţie. Numai în 2012, Huawei a investit mai mult de 4,8 miliarde dolari americani în R&D. Iar din 2012, compania deţine mai mult de 30 240 de brevete.
„Europa are o lungă istorie de inovaţii științifice. Aproape toate sistemele științifice moderne au pornit, într-un fel sau altul, din Europa. Europa este, de asemenea, continentul unde se găsesc unele cele mai bune sisteme de învățământ și institute de cercetare științifică. Pentru Huawei mediul european deschis la nivelul cercetării științifice și sistemul său de comericializare sunt foarte atractive. Orizont 2020, inițiativa Comisiei Europene promovează cercetarea științifică, prin politicile guvernamentale, atrage capabilităţi de orice tip din întreaga lume, și promovează cooperarea dintre diferitele părți implicate. Această inițiativă a stabilit un punct de referință la nivel global. Huawei se angajează să contribuie la dezvoltarea acestor capabilităţi inovatoare ale Europei și să susţină inițiativa Orizont 2020 „, a mai adăugat Chen.
Huawei cooperează în mod activ cu o serie de companii și organizații europene pentru dezvoltarea de tehnologii inovatoare, iar apoi aceste produse sunt utilizate prima dată la nivel comercial în Europa. De exemplu, prin utilizarea soluţiei sale SingleRAN LTE, Huawei a dezvoltat prima reţea comercială LTE din lume pentru TeliaSonera în 2009 și prima rețea comercială din lume LTE DD800 pentru Vodafone în 2011. Huawei a construit două centre R&D în Europa și birouri R&D în 12 orașe europene, care angajează acum peste 800 ingineri în cercetare şi dezvoltare. În acest an, Huawei a deschis două noi birouri R&D în Finlanda și Irlanda și are planuri de a dubla personalul specializat în R&D în Europa în următorii trei ani.
„În conformitate cu drepturile proprietăţii intelectuale la nivel mondial, Huawei colaborează în mod proactiv cu alte companii. Ne opunem monopolurilor DPI deoarece acestea creează bariere la nivel de concurență între companii, care, la rândul lor, stopează dezvoltarea la nivelul întregii industrii. În final, consumatorii sunt cei care pierd.”
„Avem nevoie să consolidăm colaborarea și protecția pentru DPI, inclusiv mecanismele de plată pentru utilizarea acestora, pentru a reduce eventuale neânţelegeri şi pentru a promova inovația și progresul tehnologic. Pentru a face acest lucru, companiile, institutele de cercetare, instituțiile academice, autoritățile de reglementare, precum și alte entități implicate ar trebui să coopereze pentru a dezvolta un sistem unic de standarde în industrie, realizând astfel împreună o platformă globală pentru inovaţie. Huawei îşi va folosi prezența și influența la nivel global pentru a promova colaborări inovatoare între regiuni și în lume.”