Acasa Diverse Din luna Martie primim desfasuratorul consumului de date

Din luna Martie primim desfasuratorul consumului de date

by Dragos Schiopu

Operatorii Telecom din Romania sunt oblicati sa detalieze consumul de date, Orange, Cosmote, Vodafone si RCS sunt obligati ca odata cu facturile emise incepand din luna martie sa detalieze modul in care au fost consumate datele de trafic pe internet chiar daca ai abonament sau cartela preplatita.

Decizia a fost luata de catre Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) si a intrat in vigoare incepand din 25 februarie acest an.

Inca un lucru destul de interesant este faptul ca ANCOM impune operatorilor sa prezinte pe propriile situri informatii despre viteza normala/maxima de transfer a datelor, viteza minim garantata ba chiar si rata pierderilor de pachete din conexiune sau termene de remediere a deranjamentelor si solutionarea reclamatiilor.

Inca o treaba destul de buna pentru consumatori este faptul ca noile prevederi impun ca durata minima a contractelor sa fie de 12 luni, pana acum durata maxima initiala a contractelor incheiate cu utilizatorii persoane fizice era de 24 de luni, iar operatorii se foloseau de aceasta prevedere pentru a impune contracte pe 2 ani de zile.

Ce parere ai despre noile reglementari ANCOM?

s-ar putea sa-ti placa