Acasa Telefoane Daca ai un iPhone 3G fa-ti un upgrade!

Daca ai un iPhone 3G fa-ti un upgrade!

by Dragos Schiopu

Nu toti am reusit sa ne adaptam tehnologic si financiar noilor smartphone-uri de pe piata anului 2011-2012 si din acest motiv inca folosim device-uri mai vechi la capacitatile noilor cerinte si necesitati.
Unul din aceste gadget-uri este iPhone 3G, care a fost lansat pe piata cu doi ani in urma, dar care deja nu mai reuseste sa ne satisfaca pe deplin si din acest motiv ne-am gandit sa-l testam in timpul erei iPhone 4s pentru a vedea cat de rezistent si de util este atunci cand il luam cu noi intr-o vacanta de exemplu.
Incepem cu camera foto care desi este de 2 megapixeli pe timp de zi isi face treaba destul de bine, am putea spune acceptabil, atata timp cat obiectivele ce se vor a fi fotografiate stau intr-un loc si nu au de gand sa se miste de colo-colo. Pe timp de noapte in schimb lipsa megapixelilor si a blitzului isi spun cuvantul intr-un mod foarte grav, rezultatul fiind unul intunecat.

Ecranul touchscreen inca se misca bine, nu sunt probleme nici macar atunci cand afara e frig, acesta reusind sa raspunda destul de bine comenzilor date.

Internetul nu are de ce sa fie o problema inca, decat cand vine vorba de unele aplicatii precum Viber, Facebook, Yahoo Messenger, Skype, TeamViewer sau Google Maps.

Pentru a folosi Viber este nevoie de conexiune 3G, poate chiar o viteza mai mare, dar dupa cum bine stiti iPhone 3G nu poate mai mult decat atat, de multe ori Viber se misca greu in mesaje dar mai ales in apelurile efectuate, calitatea volumului este destul de scazuta, iar conexiunea si resursele slabe fac ca o conversatie vocala sa fie greoaie chiar daca ne folosim de internetul operatorului de date sau a unei retele wi-fi.
Ca sfat pentru convorbiri pe internet, va recomandam sa incercati Skype, se misca un pic mai bine decat Viber.

Dupa cum spuneam, testam deviceul in vacanta, Facebookul a ajuns la o versiune destul de inaintata care permite si comunicarea prin chat, odata ce avem multi prieteni in lista de Facebook, acesta se misca mai greu, ceea ce face ca navigarea prin aplicatie sa fie o problema, asa ca unele comenzi precum check in-ul, postarea de poze sau incarcarea wall-ului se vor procesa mai greu.

Unii dintre voi se intreaba de ce am folosi reteaua de socializare in vacant, ei bine, unii dintre noi preferam sa aratam celor dragi in timp real unde suntem, ce facem sau ce am vazut interesant si merita aratat.
Bateria gadgetului ajunge si ea sa tina din ce in ce mai putin, noile aplicatii gandite deja pentru iPhone 4s incep sa manance din ce in ce mai multe resurse si baterie, astfel incat utilizarea aplicatiilor bazate pe conexiune la internet devine o problema pentru durata bateriei.

iPhone 3G este un device care inca rezista pe piata, dar daca vrei sa ti-l cumperi sfatul nostru este sa incerci macar varianta mai noua, iPhone 3GS care se misca mult mai rapid, iar diferenta de pret nu este deloc mare. In cazul in care nu ai facut update la softul telefonului, iti recomandam sa nu optezi pentru iOS 4.2.1 la iPhone 3G pentru ca vei avea mari batai de cap.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Daniel 12-01-2012 - 01:55

Eu am iPhone 3G cu 4.2.1 jailbreack si nu imi merge deloc greu , fata de 3.1.3 se simte un pic diferenta , dar nu mare. Si pe 3.1.3 se mai bloca si nu mergea asa cum doream, deci nu mi se pare diferenta mare. Oricum 3G e foarte slab.

Comentariile sunt inchise.