Acasa Diverse 100 de persoane, pregatite sa plece pe Marte

100 de persoane, pregatite sa plece pe Marte

by Dragos Schiopu

O suta de persoane norocoase sunt cu un pas mai aproape de realizarea cel mai mare vis al lor: sansa de a muri pe Marte. Mars One, organizatie nonguvernamentala nonprofit, spera sa stabileasca o baza pe planeta rosie, in 2024, cu ajutorul unui echipaj format din 24 de oameni obisnuiti, dornici sa plece pe planeta rosie si sa nu se mai intoarca niciodata; asta pe langa astronautii profesionisti.
marsonemars44_616
Peste 202,000 doritori au aplicat pentru proiectul Mars One de la inceputul acestuia. Acest grup a fost redus rapid, in prima etapa de selectie, la putin peste 1.000 de indivizi, apoi la 660, iar acum, in a treia runda de selectie, s-a ajuns la un numar de 100 de persoane, 50 de barbati si 50 de femei (39 din cele doua Americi, inclusiv 33 din SUA, plus inca alte 31 din Europa, 16 din Asia, 7 din Africa, iar 7 din Oceania.)

Aspiratii ramasi in proiect constituie un echipaj colorat si foarte diversificat, inclusiv barbatul de 38 de ani, din Polonia, care pretinde ca se numeste „M1-K0” si sustine ca a fi un martian trimis special pe Pamant, cu scopul de a ne ajuta sa ajungem pe Marte, pentru a-i vizita casa.
marshabs-5
Pana atunci, va trebui sa il vedem pe M1-K0 si pe alte 99 de persoane in actiune. Etapele de selectie ramase ii vor imparti pe candidati in echipe, care se vor antrena precum astronautii, fiind supusi unor teste extrem de dificile. Acest lucru a reprezentat o oportunitate pentru mediul audiovizualului din SUA, un reality-show intitulat Mars One fiind pe cale sa inceapa si se pare ca va surprinde toate etapele prin care vor trece cei care, in 2024, vor pleca spre Marte.

Mars One a declarat ca aceia care isi doresc sa isi incerce norocul pentru a fi selectat in proiect, vor avea posibilitatea de a aplica din nou, incepand cu jumatatea acestui an. Mai jos, poti viziona un trailer al urmatoarei etape de selectie si poti sa iti faci o prima parere cu privire la greutatile pe care le implica proiectul Mars One. La finanul probelor de selectie, vor ramane doar 24 de persoane care vor fi pregatite din toate punctele de vedere sa plece pe Marte.

s-ar putea sa-ti placa