Acasa Tehnologie Google Music

Google Music

by Dragos Schiopu

Google a creat un cloud service pentru a stoca muzica , similar cu Google Documents. Se pot stoca pana la 20.000 de melodii si pot fi accesate de oriunde online sau chair offline prin aplicatia sa inclusa in cea mai noua versiune de Android. Momentan este decat un beta si poate fi accesat doar in SUA dar sigur in curand va fi accesibil in toata lumea.

Din pacate Google momentan nu a reusit sa obtina nici un contract cu casele de discuri si nu se pot cumpara albume sau melodii.

Google a declarat ca in perioada de teste aplicatia va fi gratis pentru a reusi sa rezolve toate problemele si sa faca utilizatorii sa indrageasca acest nou serviciu.

Melodiile pot fi urcate la orice bitrate dar doar in cateva formate: MP3, AAC , WMA si FLAC, acestea sunt formatele preferate de utilizatorii de PC, iar cele folosite de Apple (M4p si M4A) nu sunt incluse momentan.

Melodiile pot fi accesate de pe orice computer, dar un maxim de 4 deviceuri pot fi inregistrate si folosite. Aplicatia pentru Android este deja pe Marketplace dar momentan fara accesul la serviciu aplicatia este nefolositoare.

Cel mai prost lucru la serviciul acesta cloud este banda de net. Cu un numar maxim de 20.000 de melodii , la aproximativ 3MB melodia un total de 60 GB. Ceea ce este enorm de mult pentru a fi urcat tot deodata in sistem. Dar problema nu se termina aici. Melodiile au fost urcate pe internet, dar ca sa le accesezi iti trebuie din nou acces internet si cum abonamentele de net sunt destul de limitate , pentru cei ce vor folosi acest sistem , neaparat trebuie un serviciu de internet nelimitat. Si cum semnalul 3G nu este la fel de puternic peste tot pot aparea probleme la ascultatul melodiei.

Nu se stie daca acest serviciu va fi un succes total sau un dezastru dar pentru moment pare un lucru destul de interesant.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

Petre Danutz 12-05-2011 - 08:27

este buna aplicatia…….dar asa cum ai spus si tu, internetul este o piedica ( mai ales in romania unde iti da doar 200MB care se termina in doua zile daca te uiti pe youtube sau descarci cv….dar cn mai descarca daca are doar 200MB….porcarie netu mobil din romania)

Comentariile sunt inchise.