Proiectul de lansare a portalului online multilingv destinat IMM-urilor a fost adoptat la inceputul lunii octombrie 2012 de catre Comisia de Industrie, Cercetare si Energie din Parlamentul European. Portalul are ca scop sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii pentru identificarea oportunitatilor de dezvoltare pe piata unica europeana. In intervalul dintre anii 2002 si 2010 prin intermediul IMM-urilor in Uniunea Europeana s-au creat peste 85% din locurile de munca totale. In acest moment 70% din totalul angajatilor la nivel european, activeaza in IMM-uri. Acest procent este reprezentat de 75 de milioane de angajati.
Peter Barta, CEO FPP, a declarat: „Portalul on-line multilingv va reprezenta dimensiunea digitala a pietei unice europene, factor cheie in asigurarea accesului IMM-urilor cu bunuri si servicii pe piata intracomunitara. Proiectul este vital pentru dezvoltarea sustenabilia a IMM-urilor avand in vedere ca doar 25% dintre acestea au fost active pe piata unica europeana, in timp ce doar 13% au desfasurat activitati pe plan international, in exteriorul UE”
In luna noiembrie a anului 2012 proiectul va ajunge in plenul Parlamentului European. Tot atunci Conferinta Europeana de Microcreditare, editia 2012 se va desfasura in Romania cu ajutorul si implicarea Comisiei Europene. In cadrul acestei adunari vor fi prezenti peste 350 de factori cheie in domeniul microfinantarii. Se vor dezbate deasemenea si masurile prin care se poate inlesni accesul IMM-urilor la surse de finantare. Se va pune accent pe acele intreprinderi mici si mijlocii din spatiul rural pentru a atrage in aceste zone si alti investitori, creandu-se astfel locuri de munca si scazand in acest fel nivelul saraciei in aceste zone.
„La ora actuala Romania are una dintre cele mai scazute densitati a IMM-urilor din Europa. Daca media europeana se cifreza la 42 de IMM-uri / 100 locuitori in Romania datele sunt aproape la jumatate fata de media europeana, si anume 24 de IMM-uri / 100 de locuitori. Principalele explicatii sunt lipsa accesului la finantare si nivelul scazut de educatie antreprenoriala. Conferinta din Bucuresti vizeaza imbunatatirea mecanismului de finatare a IMM-urilor. Cat priveste educatia antreprenoriala datele noastre rezultate din programele de educatie pe care le implementam arata ca tot mai multi romani au inteles ca reusita in afaceri depinde de pregatirea profesionala a antreprenorului” a mai declarat Peter Barta.
Conferinta Europeana de Microcreditare, editia 2012 este programata si se va desfasura pe data de 8-9 noiembrie 2012
1 comentariu
„La ora actuală România are una dintre cele mai scăzute densități a IMM-urilor din Europa. Dacă media europeană se cifreză la 42 de IMM-uri / 100 locuitori în România datele sunt aproape la jumătate față de media europeană, și anume 24 de IMM-uri / 100 de locuitori. Principalele explicații sunt lipsa accesului la finanțare și nivelul scăzut de educație antreprenorială. Conferința din București vizează îmbunătățirea mecanismului de finațare a IMM-urilor. Cât privește educația antreprenorială datele noastre rezultate din programele de educație pe care le implementăm arată că tot mai mulți români au înțeles că reușita în afaceri depinde de pregătirea profesională a antreprenorului”, mai spune Péter Barta.
Comentariile sunt inchise.