Acasa Diverse SmartThings a fost cumparat de catre Samsung pentru 200 milioane de dolari

SmartThings a fost cumparat de catre Samsung pentru 200 milioane de dolari

by Dragos Schiopu

Internetul a stralucit ieri la propriu cand Samsung a anuntat oficial achizitionarea SmartThings, un start-up ce dezvolta aplicatii ce permit utilizarea telefonului pe pot de telecomanda pentru diferite aparate electronice. Practic aceasta miscare niveleaza terenul in fata competitorilor de la Google si Apple, dar joaca in opinia mea si un rol important in automatizarea locuintelor.

 

SmartThingsNu au fost divulgate informatii privind termenii acestei tranzatii, insa valoarea este estimata la cel putin 200 milioande e dolari. Samsung a explicat ca sunt in cautarea companiilor cu viziune similara si de aceea si-au dorit preluarea acestui start-up, insa trebuie sa recunoasca si faptul ca SmartThings reprezinta un avantaj enorm pentru companie, in special in ceea ce priveste dezvoltarea de aplicatii mobile.

Alex Hawkinson, fondatorul SmartThings, a declarat pentru presa ca negocierile au durat aproximativ doua luni. Demersurile au fost destul de lente deoarece Samsung doreste furnizarea de aplicatii si echipamente pe piata mondiala. Dupa cum stiti, este cam singurul mod prin care Samsung face afaceri.

Cu ce se ocupa mai exact SmartThings?

SmartThings au colaborat cu alte companii creatoare de tehnologie in vederea realizarii unor aplicatii (programe software) prin care anumite electronice pot fi controlate de la distanta cu ajutorul telefonului mobil. Nu mai putem numi acest lucru ca fiind unul inovator, insa dezvoltarea acestui sector ne-ar putea duce cu un pas mai aproape de momentul in care fiecare dintre noi vom locui in case inteligente.

De exemplu, prin intermediul aplicatiilor dezvoltate de SmartThings am putea controla intensitatea luminoasa din camera sau chiar toata casa. Am putea primi avertizari daca am uitat usi sau ferestre deschise, televizorul mergand, apa pornita si chiar porni/opri aragazul.

Imaginati-va o aplicatie care va puteti controla filtrul de cafea in fiecare dimineata. Cum suna alarma, puneti mana pe telefon, alegi ingredientele si mergi la dus. Totul se face automat! Cand termini dusul te poti bucura linistit de cafea.

s-ar putea sa-ti placa