Acasa Diverse SmartHalo – transforma-ti bicicleta intr-una inteligenta

SmartHalo – transforma-ti bicicleta intr-una inteligenta

by Dragos Schiopu

Sa mergi cu bicicleta prin oras poate fi o adevarata provocare in special in zonele unde nu sunt amenajate piste pentru biciclisti sau in intersectii. De la aceasta premisa au pornit si creatorii dispozitivului SmartHalo, un dispozitiv ce se ataseaza pe ghidonul bicicletei si, odata conectat la smartphone-ului tau, prin aplicatia dedicata, iti indica cea mai scurta si sigura ruta pana la destinatia la care iti doresti sa ajungi.

smarthalo

 

Indicatiile sunt facute cu ajutorul unor leduri luminoase, de indata ce destinatia a fost introdusa si ruta a fost stabilita. Astfel nu mai esti nevoit sa tii telefonul in mana, respectiv nu mai esti incomodat de prezenta acestuia in manevrarea bicicletei. Chiar si atunci cand nu iti este cunoscuta zona pe care o traversezi, te poti baza de indicatiile SmartHalo.

smarthalo1

Acesta este practic un GPS pentru biciclete, iti ofera indicatii in trafic, dar iti calculeaza si timpul, viteza cu care mergi, caloriile arse. In plus, spre deosebire de alte GPS-uri, acesta are un sistem de prindere antifurt foarte bine pus la punct si prins de ghidonul bicicletei, astfel este practic imposibil sa il detasezi. SmartHalo este dotat cu o functie care iti reaminteste unde ai parcat, dar si cu un sistem antifurt foarte eficient, care te notifica direct pe telefonul mobil atunci cand cineva incearca sa iti desprinda bicicleta din sistemul de prindere / antifurt (pe care il folosesti in mod obisnuit). Senzorul acesta este activat in cazul bruscarii bicicletei.

Cu SmartHalo nu te vei mai rataci niciodata este unul dintre sloganurile cu care proiectul este prezentat pe site-ul de finantare proiecte kickstarter.com. Pentru ca da, in acest moment, GPS-ul de biciclete este doar la stadiul de proiect. Nu va grabiti sa va intristati, SmartHalo a strans deja pana in acest moment cam de 6 ori mai mult decat era nevoie pentru a fi creat. Acesta nu poate fi decat un semn ca iubitorii ciclismului urban il considera util si il vor cat mai repede.

SmartHalo mai are activ un senzor de noapte ce te ajuta sa vezi mult mai bine notificarile de pe el dar si drumul atunci cand se insereaza afara. Luminile se aprind cand esti pe bicicleta si se sting cand cobori, in mod automat. Esti notificat asupra apelurilor care ajung pe telefon si pe care pana acum le pierdeai din cauza zgomotului din trafic. In plus, poti controla SmartHalo doar cu un singur smartphone, autorizat de tine. Ceea ce inseamna ca doar tu vei putea opri o alarma in caz de furt, spre exemplu. Alte detalii despre proiect aici.

smarthalo3

s-ar putea sa-ti placa