Acasa Diverse Opera Mobile Store va inlocui Nokia Store

Opera Mobile Store va inlocui Nokia Store

by Dragos Schiopu

Dupa ce a renuntat la brandul Nokia in luna septembrie a acestui an, iar doua luni mai tarziu a lansat Microsoft Lumia 535 , zilele acestea Microsoft a mai anuntat o modificare: Opera Mobile Store va inlocui Nokia Store.

opera mobile store

Microsoft va inchide Nokia Store de la jumatatea anului viitor.
Totusi, posesorii de terminale Nokia din actuala generatie (inclusiv feature phones, telefoane cu Symbian si Nokia X) vor putea descarca aplicatii si jocuri in continuare prin intermediul Opera Mobile Store, care inlocuieste Nokia Store.

In prezent, Opera Mobile Store reuneste peste 300.000 de aplicatii, iar utilizatorii de terminale Nokia non-WindowsPhone vor avea acces la magazinul Opera in urma extinderii unui parteneriat semnat deja intre Microsoft si compania care detine cunoscutul browser.
Colaborarea dintre Microsoft si Opera dateaza inca din luna august a acestui an, cand browserul Opera a fost ales ca navigator nativ pentru gama Asha de telefoane.

Pana in prezent, Microsoft a avut cateva miscari bune pe piata telecom – lansare Microsoft Lumia 535, reinventarea Nokia Store, necesara avand in vedere ca s-a renuntat la parteneriatul cu compania finlandeza – ramane de vazut insa care sunt sansele sa ii ajunga din urma, in ceea ce priveste popularitatea, pe producatorii de gadget-uri cu sisteme de Android si IOS.

s-ar putea sa-ti placa