Acasa Diverse Noile schimbari din codul rutier si ce gadgeturi sa-ti cumperi in aceasta perioada

Noile schimbari din codul rutier si ce gadgeturi sa-ti cumperi in aceasta perioada

by Dragos Schiopu

Dupa cum bine stiti, pe data de 6 februarie noul cod rutier va intra in vigoare, ultima actualizare a acestuia fiind anul trecut in luna septembrie.

codul_rutier_65783900Nu sunt modificari considerabile, dar se pare ca amenzile s-au marit pentru soferii care nu respecta regulile de circulatie sau cei care nu prea sunt disciplinati in trafic.

1. Vorbitul la telefon va fi sanctionat cu o amenda in valoare de 1600 de lei, aceeasi suma primind-o si in cazul in care sunteti descoperit ca nu purtati centura de siguranta. Pentru a evita aceasta amenda, cel mai sanatos lucru ar fi sa trageti pe dreapta intr-un loc special amenajat pentru a avea o convorbire sigura. In cazul in care sunteti grabit, recomandat ar fi sa va achizitionati o pereche de casti, prin cablu, sau ca sa fie cu adevarat comod, prin bluetooth.

Daca vreti ceva mai mult, va puteti comanda si un car kit. Acesta va transpune convorbirea din difuzorul telefonului in toata masina, un gadget foarte util pentru evitarea unei eventuale amenzi.

2. De asemenea, bebelusii trebuie transportati in scaune pentru inaltimea lor. Acestea trebuie sa fie special prevazute pentru siguranta celor mici. Scaunele speciale trebuie sa fie fixate pe bancheta din spate, acestea fiind sustinute de catre niste centuri de siguranta speciale sau chiar de catre cele standard care se regasesc pe masini. Scaunele destinate copiilor sunt de mai multe tipuri, fiecare fiind dedicat unei anumite categorii de varsta, dar, totodata, se pot gasi si scaune cu marime reglabila.

3. De asemenea, si cei care trec pe rosu vor fi sanctionati mai aspru. In cazul in care considerati ca ati fost oprit fara sa comiteti aceasta greseala, puteti sa-i demonstrati agentului de politie la fata locului dovada prezentandu-i imaginile de pe camera pe care ar trebui sa o aveti montata pe parbrizul masinii. Un lucru este de retinut, aceste imagini nu va vor ajuta deloc in instanta.

4. Chiar daca acest lucru este cat se poate de normal, trebuie sa circulati intotdeauna cu asigurarea achitata. Nu merita riscat sa circulati fara aceasta, stim cu totii ca mergand cu masina nu suntem niciodata in siguranta. Deci, daca nu ati facut acest pas pana acum, sa stiti ca a venit momentul oportun!

Chiar daca amenzile sunt foarte mari, acestea au pana la urma si un argument. Suntem printre primele tari din Europa ca numar de persoane care isi pierd viata in accidente de masina. Pe langa gadgeturile de mai sus, atunci cand va urcati la volan trebuie sa fiti cat se poate de apti, fara urme de oboseala sau de nervi, aceste lucruri niciodata nu aduc lucruri bune.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

carmi 29-08-2017 - 10:32

Foarte nice articolul. Util in informatii.

Comentariile sunt inchise.