Acasa Tehnologie Îmbunătățiri Facebook

Îmbunătățiri Facebook

by Dragos Schiopu

Facebook a prezentat în cadrul conferinței sale anuale dedicate dezvoltatorilor, f8, o revizuire masivă a experienței utilizatorului (user experience), introducând un timeline, news feed în timp real și îmbunătățiri Open Graph.

Timeline-ul prezintă evenimentele importante din viața utilizatorului. Spre deosebire de wall, unde postările se pierd după 2-3 săptămâni, însemnările din timeline rămân pentru totdeauna. Aici există și câteva semne de întrebare legate de posibilitatea accesări acestor informații și de către alte persoane din afara cercului de prieteni ai utilizatorului respectiv sau de accesarea anumitor informații din trecut pe care utilizatorul nu dorește să le facă publice anumitor persoane. Dar probabil Facebook o să se ocupe de protejarea acesor informații în viitor.

News feed-ul (numit și Happening Now) apare în partea dreaptă a paginii (vezi imaginea de mai jos) și prezintă în timp real activitățile prietenilor tăi: ce au comentat, ce link-uri au plăcut, ce aplicații folosesc etc.

Versiunea îmbunătățită a Open Graph va permite o mai bună integrare a aplicațiilor externe cu Facebook. Astfel, când un utilizator va da Like unui restaurant, Facebook va ști că este un restaurant, iar alte aplicații pot folosi această informație pentru a recomanda utilizatorului alte restaurante pe baza preferințelor sale anterioare sau pe baza preferințelor prietenilor.

s-ar putea sa-ti placa