Acasa Diverse HTC anunta primele modele ce vor rula pe Windows Phone 8 OS: Zenith, Accord si Rio

HTC anunta primele modele ce vor rula pe Windows Phone 8 OS: Zenith, Accord si Rio

by Dragos Schiopu

Desi abia s-a anuntat aparitia sistemului de operare si pentru Mobile de la Microsoft Windows 8, deja se anunta primele terminale ce vor fi lansate cu sistemul de operare Windows Phone 8: HTC Zenith, Accord si Rio.

Zilele trecute HTC anunta printr-un comunicat de presa sustinerea platformei Windows Phone 8, iar astazi deja prezinta mai mult sau mai putin oficial smartphone-urile ce vor fi lansate sub acest sistem de operare, dar care vor fi lansate in toamna acestui an.

HTC Rio va fi primul din seria Windows Phone 8 a producatorului, va avea un ecran de 4 inch cu rezolutie de 480×800 pixeli, camera foto cu senzor de 5 megapixeli si va putea inregistra la o rezolutie de 720p, memoria RAM va fi de 512 MB iar chipsetul Qualcomm MSM 8227 face parte din noua serie Snapdragon S4 Plus.

HTC Accord va fi modelul intermediar, va detine un display HD de 4.3 inch de tip Super LCD 2, camera din spate de 8 Megapixeli, va inregistra video la rezolutia de 1080p, procesor dual-core de 1 GB RAM, conexiune 3G cu viteza HSPA+ de 42 Mbps, acesta fiind asteptat pe piata din luna octombrie a acestui an.

HTC Zenith va fi varful de gama a producatorului din seria ce va rula pe Windows Phone 8, va avea un ecran HD de 4,7 inch si o camera foto de 8 Megapixeli, aceasid e pe modelul HTC Accord. Procesorul va fi unul cu chipset Qualcomm, mai precis spus un quad core, acesta fiind capabil sa concureze cu HTC One X si One S, poate a concura e prea mult spus, dar va fi un posibil competitor pentru smartphoneurile ce detin un alt sistem de operare inafara de Windows Phone 8. Acesta va fi lansat undeva la finalul anului 2012.

s-ar putea sa-ti placa