Acasa Tehnologie Dronele, de la scopul militar la scopul comercial

Dronele, de la scopul militar la scopul comercial

by Dragos Schiopu

Ma pasioneaza foarte mult filmele science-fiction si urmaresc de fiecare data productiile noi aparute si sunt un critic de film destul de dur, daca ne referim la cum a fost regizat un film sau la efectele speciale care fac productia interesanta. Despre ce am sa va vorbesc acum nu este un subiect nou si poate va intrebati de ce leg cinematografia de drone. Si in filmele de actiune si nu numai, apar tot felul de dispozitive si chiar dronele despre care vorbeam. Da, despre drone am sa si relatez mai departe.

Cu totii am auzit despre ele, cu siguranta si daca initial s-au construit in scopuri militare, azi pot fi achizitionate si la preturi mici pentru utilizatorii interesati. Sunt destul de populare ca si produs si, dupa cum am zis mai devreme, pot fi cumparate de catre toti cei interesati de un astfel de dispozitiv. Ce sunt dronele? Sunt, practic, niste dispozitive Unmanned Aerial Vehicle sau, pe scurt, UAV care pot fi pilotate cu ajutorul unei telecomenzi, fara sa fie nevoie de un pilot propriu-zis si au capacitatea de a zbura. Cum am mai mentionat, scopul initial a fost acela de a fi create pentru armata si puteau recunoaste tinte si bombarda strategic, iar azi le gasim pe piata, fiind puse la vanzare in scopuri comerciale. Cu alte cuvinte, s-a trecut din sfera aceasta militara in sfera comerciala si sunt utilizatori care le folosesc la filmarea de sus a diferitelor evenimente sau utilizatori care isi ocupa timpul, folosindu-ne la a se distra.

Dronele folosite in scop militar, bineinteles ca sunt mai performante si pot fi, de asemenea, comparate cu avioanele, in timp ce dronele civile sunt accesibile ca si pret si nu sunt atat de competitive. Mai sus am spus ca acestea pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi. Pentru ca tehnologia s-a gandit si la a usura mai mult utilizarea lor, prin intermediul unor aplicatii mobile dronele pot fi controlate doar utilizand telefonul mobil. Daca esti interesat in achizitia unui astfel de echipament, ar trebui sa te interesezi de aspecte ca rezolutia camerei de filmat, inaltimea de unde poate filma si distanta de unde poate inregistra video. Si sa nu uitam si despre autonomia bateriei, care este la fel de importanta daca vrei sa iti cumperi un produs de acest fel.

Pe piata sunt comercializate drone care costa putin peste 100 RON si drone care ajung la preturi deloc accesibile pentru orice buzunar, iar in acest sens puteti vedea raportul calitate-pret. In magazinul eMAG gasim cateva modele de drone, de la preturi ce pornesc de la 110 RON, dupa reducerea efectuata si ajung la preturi ce depasesc valoarea de 20.000 RON.

Ca si recomandari, atat pentru profesionisti, cat si pentru amatori, puteti sa cumparati mini drona Quad-Copter cu conectivitate Wi-Fi, la pretul de 166,80 RON (click pe pret). Un pret mai mare de achizitie il gasiti pentru produsul Hubsan, drona ce dispune de o camera HD si radiocomanda cu monitor incorporat. Pretul ei este de 699 RON (click pe pret), dupa reducere. Pentru profesionisti, sunt mai multe modele disponibile, dar va fac doar o singura recomandare in acest sens si anume drona DJI Phantom 3, care are un pret de achizitie de 5399,90 RON (click pe pret).

s-ar putea sa-ti placa