Acasa Diverse Cum o cafea mi-a schimbat viata: am fost curios sa aflu ce inseamna “cafea boabe de specialitate”

Cum o cafea mi-a schimbat viata: am fost curios sa aflu ce inseamna “cafea boabe de specialitate”

by Dragos Schiopu

Acum cativa ani, daca mi-ai fi zis ca am ajuns pasionat de cafea si ca stiu ce inseamna termenii precum V60 sau cafeaua fara bypass, probabil mi s-ar parea straniu.

Astazi, caut cu nerabdare sa incerc boabe din fiecare colt al lumii, si sa le prepar prin cat mai multe feluri, pentru a descoperi paleta de gust al fiecarei boabe. In acest articol, voi povesti nu doar despre cum o simpla intamplare m-a condus pe internet, sa caut mai multe despre “cafea boabe de specialitate”, ci si despre metoda mea preferata de a o pregati.

De la necunoscator, la amator, la degustator

Asa cum fiecare cafea are drumul ei, asa si noi, iar drumul meu s-a intersectat acum cativa ani cu cel al cafelei. Pe atunci, nu prea consumam cafea deloc, fiind adeptul ceaiului. Totusi, am facut cativa pasi inspre lumea cafelei, si am incercat o cafea de la tonomat. Nu trebuie sa iti spun ca nu m-a cucerit.

Cateva luni mai tarziu, m-am lasat pe mainile unui prieten care iubeste cafeaua. Mi-a pregatit un espresso, si mi-a zis ca nu se asteapta sa imi placa, insa vrea doar sa-l incerc, si spre surprinderea amandurora, l-am indragit din prima. In acea zi, am aflat despre cafeaua de specialitate. Mi-a povestit despre termeni precum single origin, nuantele unei cafele, iar asa am sarit peste multi pasi pe care un iubitor de cafea i-ar parcurge.

Multi oameni trec de la cafeaua instant la ibric, ca mai apoi sa descopere boabele, espressoarele, iar abia dupa sa experimenteze metode inovative. Insa eu am inceput prin a-mi prepara cafeaua printr-un filtru no bypass, deoarece mi se pare simplu si pot sa-mi pregatesc cafeaua asa cum vreau eu, fara a ma baza pe prea multa tehnologie. Te intrebi ce este cafeaua no bypass?

Procesul cafelei no bypass suna mai complex decat este!

Deoarece nu am vrut sa ma complic cu toata aparatura unui home barista si pentru ca este momentan peste bugetul meu, am optat pentru un Ceado Hoop Coffee Brewer alaturi de o rasnita manuala. Nu necesita electricitatate pentru a fi pus in functiune, ci doar un filtru si putina rabdare!

Metoda de no bypass brewing printr-un aparat Ceado prespune infiltrarea apei direct in cafea prin laterala, astfel incat cafeaua sa fie patrunsa in totalitate pentru a obtine o aroma echilibrata. In functie de boabele pe care le am, fierb apa pana sa ajunga la temperatura potrivita, pentru a nu arde cafeaua (atunci cand se arde, iese gustul amar in evidena). Asadar, imi asum fiecare pas, de la rasnire la turnarea cafelei in cana.

Inca nu m-am hotarat ce cafea prefer, deoarece sunt un om care iubeste viata si toate fatetele ei – asadar, imi e greu sa aleg din micile placeri ale vietii. Pentru o selectie vasta pentru toate gusturile, vezi aici cafea boabe premium! Indiferent de boabele pe care le alegi, tine cont de rasnirea acestora atunci cand le prepari: daca boabele sunt rasnite fin, atunci gustul va fi mai intens, si vice versa.

Unde poti gasi cafea de specialitate?

Datorita faptului ca am devenit pasionat de cafea, au crescut si asteptarile mele fata de magazinele de unde cumpar boabele. Asadar, cafeaua din supermarketuri nu pot spune ca este tocmai pe gustul meu, pentru ca tinde sa fie prea prajita si nu pot gasi, in general, boabe de specialitate. Cautand un magazin conform asteptarilor, am dat peste cei de la Edream, care au pus la dispozitie in magazinul lor online o selectie diversa de cafea de specialitate si nu numai.

In concluzie, pot spune ca datorita faptului ca am devenit pasionat de cafea, viata mi s-a schimbat inspre bine. Am invatat ce inseamna calitatea pana la cele mai mici detalii. Incearca si tu o cana de cafea de specialitate!

Contact:

0766 424 241

comenzi[@]edream.ro

info[@]edream.ro

s-ar putea sa-ti placa

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.