Acasa Diverse Caut o priza de 220 controlabila de la distanta

Caut o priza de 220 controlabila de la distanta

by Dragos Schiopu

Caut de cateva zile pe net o priza wi-fi pe care sa o pot controla de la distanta si nu gasesc. Inainte de a arunca cu pietre permiteti-mi sa va explic. Am deja 5 astfel de prize pe care le controlez din diferite aplicatii direct de pe telefon, Unele au functii mai inteligente, altele mai putin inteligente dar cu toate acestea fiecare are cloud-ul ei si nu te poti conecta printr-un api dintr-o aplicatie proprie.

Cu alte cuvinte ma pot conecta la ea cu ajutorul telefonului oriunde m-as afla in lumea asta dar din pacate nu pot intervenii cu o comanda externa care sa le porneasca sau sa le opreasca dupa caz in cazul indeplinirii unor anumite conditii. De exemplu daca scade temperatura in interior sub o anumita valoare sa porneasca un radiator care sa genereze caldura. (In cazul de l-am luat ca exemplu exista prize programabile cu termometru, dar sunt multe alte cazuri in care vreau sa porneasca sau sa se opreasca automat anumite prize)

Am tot cautat pe net dar toata lumea face optimizare seo pentru prize wi-fi (cele de care am deja) si nu reusesc sa dau in multimea de rezultate ceea ce ma interseaza pe mine. Sau poate nu stiu sa fac o cautare mai inteligenta dupa niste relee programabile cu wi-fi. Aici poate ma ajutati voi.

Cele de la TP-Link lucreaza cu Google Assistant si Amaxon Alexa dar din ce m-am dat seama asta inseamna de fapt ca pot sa le comand vocal, ceea ce nu ma ajuta nici pe departe pentru ceea ce vreau eu sa fac cu ele.

V-am dat mai sus exemplu cu temperatura dar ceea ce vreau sa fac este mult mai complex, e vorba de o casa inteligenta care poate lua singura anumite decizii, de aceea zona de aplicabilitate este foarte mare, de la senzori de temperatura la senzori care masoara umiditatea din pamant si porneste sistemul de irigatii, deschiderea automata a valvelor de la bazinele de colectare a apei, oprirea anumitor sisteme sau pornirea altora atunci cand „casa” o cere.

Am vazut ca exista solutii destule bazate pe arduino dar nu m-am jucat niciodata cu un astfel de minicomputer, tot ce am incercat sa fac am incercat pe Raspbery Pi 3, dar banuiesc ca daca e vorba de limbajul C si de anumite biblioteci ca nu ar fi rau sa incerc si sa vad ce-mi iese, mai ales ca sunt faliliar cu limbajul C++.

Oricum nu e graba, stiu ca exista si solutii profesionale scumpe care fac toate aceste lucruri la nivel profesional, protocoale de comunicatie ale casei si multe altele. Nu am ajuns inca acolo ca sa pot spune prea multe despre acele tehnologii dar cum imi place sa fac totul singur imi place sa ma joc cu mici solutii de automatizari care s-a putea sa isi faca la fel de bine treaba si sa fie mult mai ieftine, chiar daca programarea sau realizarea lor implica mult mai mult timp si batai de cap.

s-ar putea sa-ti placa

6 comentarii

Radu 28-10-2018 - 21:21

Încearcă SONOFF ca merge și legat cu IFTTT.

Dragos Schiopu 01-11-2018 - 08:27

Tocmai am descoperit IFTTT ala si merg si prizele mele cu IFTTT dar inca nu m-am prins ce si cum e treaba cu el…. desi pare sa simplifice mult treaba si in loc sa caut sa montez pe raspbery pi3 senzori mai bine cumpar direct senzori compatibili IFTTT

valentin 31-10-2018 - 08:49

230 in loc de 220.

Dragos Schiopu 01-11-2018 - 08:27

Uite o sa masor sa vad cat scoate inversorul ca-s curios. Pe retea oricum stiu ca flucteaza si e si 240 si 210 in unele locuri.

Dragos Schiopu 08-11-2018 - 15:58

Nu doar pentru termostat imi trebuiesc. Aia e cea mai mica problema a mea cata vreme la locatie nu am nici centrala nici aer conditionat.

Comentariile sunt inchise.