Acasa Diverse Atacuri cibernetice si in tara la noi?!

Atacuri cibernetice si in tara la noi?!

by Dragos Schiopu

Mai devreme cautam informatii noi pe care sa le aduc aici, dar ceea ce m-a facut sa ma opresc din cautat a fost faptul ca ieri s-a prezentat o stire despre un posibil atac cibernetic. De fapt, in stire este vorba despre un site (magazin online) din Timisoara ce se pare ca a vandut produse ce aveau o valoare de mii de euro, la preturi foarte mici.

Ceea ce mi s-a parut interesant la aceasta stire a fost intocmai ceea ce au spus administratorii respectivului magazin online. Si anume ca s-a produs o eroare in sistem, un fel de atac cibernetic, ce drept urmare a provocat schimbarea valorilor produselor si de 2.000 de ori mai mici. Pe de alta parte, cealalta tabara, clientii isi doresc livrearea acelor produse de top, avand in vedere ca ei le-au achizitionat la pretul afisat pe site la un anumit moment.

Cum preturile au fost destul de mici, numarul vanzarilor a fost unul foarte ridicat, astfel ca in momentul de fata respectivul magazin online cel mai probabil ca vor da faliment, daca lucrurile nu se vor rezolva intr-un final. Insa eu sunt curioasa daca intr-adevar a fost un atac cibernetic sau poate doar o eroare umana, pe care administratorii magazinului online va trebui sa si-o asume. Voi urmari aceasta stire si in zilele urmatoare caci vreau sa stiu ce se intampla cu acel magazin online si cum se poate solutiona pana la urma aceasta problema.

Iar legat de atacurile cibernetice va pot spune ca zilele trecute am primit pe adresa de e-mail un mesaj in care mi se comunica sa nu deschid nici un fel de pagina sau link suspecte. Poate ca intr-adevar a fost un atac cibernetic sau poate ca doar unele persoane au avut probleme, iar altele au vrut doar sa se asigure ca nu vor avea de suferit si de aceea isi iau masuri de precautie.

s-ar putea sa-ti placa

1 comentariu

Florin 18-05-2017 - 15:51

Despre cei de la VOX ( apple reseller) este vorba in eroarea umana sau atacul cibernetic 🙂 Eu as merge pe eroarea umana..s-a mai intamplat si la case mai mari.
Legat de acest aspect..eu sunt unul dintre cei care au cumparat in perioada respectiva si intradevar cel mai mare pret era de 5 ron la produse care valorau 5000Ron. Dar erau chiar si niste huse de iphone 7 care aveau pret „gratis” 🙂
Am chitantele pe mail de la cumparaturile efectuate..dar nu cred ca ajuta la nimic 🙂
Din cate stiu..anumite persoane care au platit online ( cu cardul) au primit banii inapoi.
Ceilalti care au ales plata ramburs..nu au primit nimic..nici macar un telefon sau vreo explicatie ( printre care si eu)
Intre timp site-ul este in mentenanta…

Comentariile sunt inchise.