Acasa Diverse Android 4.1 Jelly Bean din luna iulie

Android 4.1 Jelly Bean din luna iulie

by Dragos Schiopu

Android Jelly Bean 4.1 a fost prezentat ieri la conferinta din San Francisco a Google I/O.
Noutatile vin de la Google pe banda rulanta, Google Now este o noua functie introdusa odata cu noua versiune a sistemului de operare Android, creata in scopul de ati oferi informatiile potrivite la momentul potrivit. Primesti informatii despre vreme inainte de ati incepe ziua, detalii despre traficul de pe drumul ce duce spre destinatia ta, scorul meciurilor de fotbal, baschet si alte sporturi, toate astea fara sa te complici pentru Google foloseste cateva carduri intuitive.

Google Voice Search se schimba si vine cu un nou sistem adaptat sistemului de operare Android 4.1. Aceasta functie este similara lui iSiri de la Apple si iti permite sa accesezi fel de fel de chestii din smartphone-ul tau prin apelare vocala.

Project Butter este interfata lui Android Jelly Bean. Este cladit pe Ice Cream Sanwich si dus la un nou nivel mai fin, dupa cum spun cei de la Google.

Sistemul de notificari a fost imbunatatit, oferind mai multe actiuni, de exemplu acum trimite un email sau poti face un apel vocal direct din interfata „Notifications”.

Tastatura este mai precisa si utilizeaza un sistem de predictie a cuvintelor mai performant si pentru tasta cu ajutorul vocii nu mai este neaparata nevoie de o conexiune la internet.

Alta noutate este introducerea lui Android Bean si asta datorita tehnologiei NFC care incepe sa prinda avant puternic in viata de zi cu zi a oamenilor din intreaga lume.

Desi era disponibila si pe Ice Cream Sandwich, noua generatie de Android il aduce la zi, permitand sharingul de fisere intre telefoane doar prin simplul contact fizic, iar daca vrei un paring cu o casca Bluetooth cu telefonul nu trebuie decat sa atingi casca cu acesta si contactul s-a realizat.

Update-ul la Android 4.1 Jelly Bean se va face la mijlocul lunii iulie, iar pentru inceput este disponibil pentru Nexus, Nexus S si tabletele Motorola Xoom.

s-ar putea sa-ti placa