Acasa Diverse 3.2 milioane de calculatoare au fost infectate din cauza unui site! Invata cum sa te feresti de eventualele atacuri ale Hackerilor

3.2 milioane de calculatoare au fost infectate din cauza unui site! Invata cum sa te feresti de eventualele atacuri ale Hackerilor

by Dragos Schiopu

ramnit

De cele mai multe ori hackerii devin o mare problema chiar si pentru cele mai mari companii din lume. Facebook, Microsoft si alte site-uri indealungul anilor au fost principala tinta, hackerii le-au pus de fiecare data bete in roate dezvoltatorilor. Ideea de hacker nu vine de la ceva rau, mai degraba un hacker este cel care descopera o bresa de securitate si o raporteaza administratorului.

Recent unul dintre cele mai periculoase site-uri ce aveau ca scop sa infecteze calculatoarele oamenilor a fost inchis de Europol. Sapte servere au fost folosite pentru a putea controla simultan milioane de device-uri infectate. Se pare ca intreaga retea avea rolul de a fura informatii bancare din milioane de calculatoare. Din fericire conform datelor primite se pare ca site-ul a fost inchis de Europol. Pentru ca totul sa iasa bine si hackerii sa fie prinsi cei de la Europol au lucrat impreuna cu investigatori din Marea Britanie, Germania, Italia si Olanda si au fost asistati de AnubisNetworks, Microsoft si Symantec.

„Am lucrat impreuna pentru a opri serverele de comanda si control pentru retea in mai multe tari din Uniunea Europeana. Criminalii au scapat de sub control infrastructura pe care o foloseau” a relatat Wil Van Gemeret, director al operatiunilor la Europol.

Virusul s-a raspandit usor, atat prin intermediul site-ului cat si prin spam-uri de emailuri. De indata ce victimele accesau link-ul si descarcau continutul, virusul isi facea treaba si trimitea informatii serverului central al hackerilor.

Specialistii in securitate de la Symantec au lansat un Tool gratuit cu ajutorul caruia se poate sterge virusul din calculator.

Conform zvonurilor de pe internet se pare ca pana la momentul de fata doar jumatate dintre calculatoarele infectate au fost salvate iar celelalte urmand sa fie reparate cu ajutorul tool-ului Ramnit creat de cei de la Symantec.

Daca ati accesat in ultima vreme site-uri care nu vi s-au parut a fi prea sigure, recomandam sa instalati acel Tool si sa verificati stadiul in care se afla sistemul dumneavoastra.

s-ar putea sa-ti placa