Acasa Diverse uCoz Media cumpara platforma romaneasca de blogging Haipa.ro

uCoz Media cumpara platforma romaneasca de blogging Haipa.ro

by Dragos Schiopu

Haipa.ro una din primele platforme romanesti de gazduire a blogurilor a fost cumparata de catre uCoz.ro Media. Platforma Haipa a fost lansata din anul 2007  si astazi a ajuns  sa gazduiasca aproape 4.000 de bloguri, fiind una din singurele concurente directe cu gigantii Blogger sau WordPress.

uCoz.ro a fost lansat in iulie 2011 si este o platforma de creare gratuita de situri, bloguri, forumuri, avand in momentul de fata peste 1.2 milioane de proiecte online gazduite, situl facand parte dintr-o retea internationala cu sediul central la Moscova, fiind disponiobil in peste 13 limbi. ucoz ocupa locul 13 intr-un top al cresterilor de trafic din Europa alcatuit de catre ComScore, acesta depasindu-l chiar si celebrul site Linkedin.com

Pentru noi, preluarea haipa.ro este o etapa in continuarea expansiunii din piata vorbitorilor de limba romana. Astfel, dorim sa le oferim bloggerilor accesul la un sistem deosebit de puternic prin care sa-si dezvolte in continuare proiectele. Intentia noastra este de a continua misiunea initiala haipa.ro, aceea de a oferi actualilor si viitorilor pasionati de blogging o alternativa solida si completa in limba romana.„, a declarat Lucian Avadani, Project Manager-ul uCoz.

In prezent toate blogurile de pe platforma romaneasca au adresa de tipul nume.haipa.ro, in schimb dupa terminarea procesului de migrare vor avea adresele de tipul nume.ucoz.ro, in plus utilizatorii au posibilitatea de a isi atasa propriile domenii, de a crea situri, forumuri sau chiar si magazine online dar si de a transfera fisiere prin FTP pentru asi personaliza templateurile dupa propriile dorinte.

uCoz Media a fost lansat in 2006, pana la finalizarea proiectului a durat un an de zile, la baza lui stand doi antreprenori ucrainieni. Proiectul are la baza 60 de angajati, 3 birouri in Moscova, Sank Petersburg din Rusia si in Cherkasy din Ucraina, investitorii strategici ai proiectului ucrainean sunt grupul mail.ru si DST.
In prezent portalul are peste 1,2 milioane de utilizatori activi in 13 limbi disponibile si un trafic de peste 120 milioane de vizitatori zilnic.

Pretul de achizitie al haipa.ro nu este facut public inca, din cate se cunoaste, platforma romaneasca de blogging urma sa fie inchisa, mai ales ca in cei cinci ani de functionare aceasta nu a fost monetizata sub nici o forma, ulterior aparand si oferta celor de la uCoz Media.

Exista un sfarsit pentru orice. Din pacate, pentru HaiPa.ro, acel moment a sosit. Nu vad prin asta un esec. Am invatat multe, am cunoscut oameni frumosi si am ras pana la lacrimi impreună cu voi.
Va rog sa nu imi ințelegeti decizia. In felul asta voi sti ca va pasa.
As putea sa mai tin site-ul inca un an, inca doi, insa devotamentul meu ar scadea in fiecare zi si voi nu meritati asta. Va multumesc tuturor. Amintirile pe care le am cu voi le voi pretui pentru totdeauna.„, a declarat Gabi Amarandei, fondatorul haipa.ro

Dupa 5 ani de existenta, haipa.ro a ajuns sa inregistreze 8234 de useri activi. 3203 bloguri active, peste 6,4 milioane de vizitatori unici, peste 9,3 afisari si 1026 tickete de suport prin formularul de contact.

s-ar putea sa-ti placa

2 comentarii

iasivezi 08-02-2012 - 13:33

nu sunt nici macar zvonuri despre pret? sunt tare curios…:D

Comentariile sunt inchise.