Acasa Diverse RCS&RDS doreste sa lanseze 4G in Romania

RCS&RDS doreste sa lanseze 4G in Romania

by Dragos Schiopu

Orange si RCS-RDS au anuntat intentia de a lansa o retea 4G in Romania. Directorul de dezvoltare a companiei RCS&RDS a declarat ca operatorul pe care il reprezinta va participa la licitatia pentru frecventele 4G in Romania, organizata de catre stat.
Operatorul doreste achizitionarea a doua licente de la Guvernul tarii noastre insa achizitia ar putea fi cu mult mai mare daca pretul licentelor va fi adecvat conditiilor existente pe piata noastra.
Pentru moment RCS-RDS este interesat sa liciteze pentru benzile 800/900 MHz. (citeste toate detaliile privind tehnologia LTE si 4G)

Vom participa la licitatie, vom decide exact pentru ce licente. Este posibil sa participam pentru mai multe licente, cel putin pentru doua dintre ele. Pentru ca acum datele mobile sunt in crestere si este important sa ai un spectru cat mai larg si o capacitate cat mai mare. Oricum vom licita pentru benzile de jos de 800 si 900 MHz si vom vedea daca vom licita si pentru cele superioare. Pentru a oferi 4G avem nevoie de un bloc de spectru, dupa ce vom vedea ce vom obtine in urma licitiatiei vom decide in ce frecventa vom dezvolta tehnologiile viitoare.

Pentru moment operatorul RCS&RDS ofera servicii de telefonie mobila doar 3G, cu viteze de pana la 7.2 Mbps, insa o retea 4G ar putea sa urce viteza de download pana la 73 mbps, plus o extindere a clientilor intr-un timp foarte scurt.

Din cate se pare anul 2012 vine cu aceasta notate ce tine de dezvoltarea retelelor 4G prin tehnologia LTE. La toate saloanele din lume, toti producatorii de gadgeturi lanseaza produse ce suporta conectivitatea 4G, iar operatorii trebuie sa fie pregatiti.

Europa este inca la inceputul dezvoltarii 4G, pe cand in STatele Unite ale Americii si in Asia, aceasta tehnologie LTE este extrem de dezvoltata.

Asteptam si noi romanii sa vedem ce ne va pregati viitorul apropiat in ceea ce priveste conectivitatea 4G.

s-ar putea sa-ti placa