Ce se ascunde in spatele denigrarii taximetristilor?

Cum conflictul dintre Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.) si acele firme ce ofera servici de taximetrie fara sa respecte legislatia in vigoare este in plina desfasurare trebuie sa stiti ca acest conflict ascunde interese financiare, cat si afaceri ilegale. De aceea Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (C.O.T.A.R.) respinge toate acuzatiile care au fost lansate in mod agresiv, in ultimele doua saptamani, impotriva taximetristilor care lucreaza legal in Romania.

Toate aceste lucruri de intampla din cauza deciziei pe care a avut-o Primarul General, Gabriela Firea, cu privire la eliminarea pirateriei si a concurentei neloiale din taximetrie. De asemenea Confederatia considera ca in lipsa probelor, toate acuzatiile lansate reprezinta doar dezinformare si denigrarea taximetristilor licentiati. Ba mai mult decat atat denigrarea taximetristilor licentiati are in spate mari interese financiare, pentru care sunt sustinute afacerile nelegale, pirateria din transporturi si concurenta neloiala.

Iar cu privire la acest subiect cei ce sunt interesati pot accesa pagina de facebook, cat si articolul urmator pentru detalii suplimentare. Si pentru a intelege mai bine acest conflict trebuie sa spunem ca Primaria Generala a Capitalei a propus modificarea regulamentului cadru privind transportul in regim de taxi, ce prevede in mod clar si fara echivoc interzicerea activitatii de taxi in Bucuresti a celor din alte localitati de autorizare, urmand a se aplica amenzi mari, in cazul nerespectarii deciziilor.

Tot in acest conflict se regaseste si problema aplicatiilor, aplicatii despre care s-a vorbit in ultima perioada si care incaseaza 20 de euro pe luna de la fiecare taximetrist, adica de la cateva mii de taximetristi din Bucuresti, cateva mii din orasele mari din tara si cateva mii din Ilfov, dar care nu respecta legislatia care reglementeaza functionarea dispeceratelor. Astfel spus Primaria Capitalei a raspuns prompt in fata acestor solicitari si anume eliminarea concurentei neloiale, practicate prin sistemele de aplicatii online ce ofera servicii ilegale de taximetrie.