Acasa Telefoane Snapchat-ul aduce in prim plan o noua functie

Snapchat-ul aduce in prim plan o noua functie

by Dragos Schiopu

Snapchat este aplicatia despre care majoritatea a auzit, fiind o aplicatie pentru telefonul mobil care permite trimiterea de fotografii. A fost creata de Even Spiegel, Bobby Murphy si Reggie Brown pe cand acestia erau inca studenti. Prototipul lui Snapchat a fost creat, prima data, de doi dintre acestia, unde marea contributie pentru design a adus-o Spiegel. Aplicatia a debutat initial sub numele de Picaboo, ideea de la care s-a pornit a fost aceea ca utilizatorii sa isi trimita intre ei imagini care erau in mod explicit de scurta durata. In anul 2011, in aprilie, cand Spiegel a impartasit ideea sa cu colegii de facultate ca si proiect final, acestia din urma s-au opus ideii ca imaginea sa fie doar temporara. Atunci Murphy s-a alaturat proiectului, pentru a scrie codurile sursa pentru aplicatie, asa ca Picaboo a fost lansat ca aplicatie pentru IOS, in iulie 2011. Snapchat a evoluat, fiind un mix de mesaje private si continut public, ce include branduri de retele, publicatii si evenimente ca sportul si muzica. Cu toate acestea, conform unui studiu efectuat in acest an, in martie, mesageria orientata catre partea personala (viata privata) a unui utilizator a putut fi accesata de catre acestia mai mult decat continutul facut public, care era prezentat. 71% dintre cei intervievati au raspuns ca ei prefera aplicatia pentru mesagerie, chat si serviciile de imagine, fata de cei 5% care o foloseau pentru a fi conectati cu noutatile privitoare la vedetele preferate, numeroase evenimente si alt continut de stiri. Cei 24% accesau aplicatia pentru toate serviciile sale pe care le ofera, deopotriva.

Aplicatia Snapchat este in general folosita pentru crearea de mesaje multimedia care contin fie fotografii, fie un  video scurt. Mesajele denumite „snaps” pot contine si diferite efecte, legende text si desene. In anul 2014, lui Snapchat i s-a mai adaugat o noua facilitate si anume „Geofilters”, prin care sunt puse la dispozitie niste straturi  grafice speciale, in cazul in care utilizatorul este intr-o locatie geografica anume, cum ar fi un oras, eveniment sau o anumita destinatie. Mai tarziu, undeva prin septembrie 2015, aplicatia beneficiaza si de „Lens”, care le permite utilizatorilor sa adauge efecte in timp real mesajelor lor, utilizand functia de detectare a fetei care se activeaza daca se apasa lung pe o fata daca a fost gasita in explorator. Prietenii pot fi adaugati prin numele de utilizatori si contacte de telefon, folosind coduri „Snap” personalizate sau cu ajutorul functiei „Add nearby”, care scaneaza userii din apropiere. Spiegel a explicat ca Snapchat are intentia de a neutraliza trend-ul utilizatorilor constransi de faptul de a-si gestiona o identitate online perfecta, care, cum tocmai el afirma „fura toata distractia din socializare”.

snapchat add

„Fleeting Memories” sau memorii trecatoare, cum este supranumita una dintre functiile lui Snapchat, va fi ceva de domeniul trecutului, pentru ca mai devreme, luna aceasta, aplicatia beneficiaza de o noua facilitate. Mai pe scurt denumita, „Memories” este functia care permite utilizatorilor sa salveze fotografii si cronici cu fotografii direct in telefonul lor si sa le impartaseasca cu prietenii. Daca vrei sa cauti prin mesajele de pe Snapchat sau printre cronici, este mult mai simplu acum, totul fiind doar la o cautare distanta. Ca sa protejezi datele tale din aplicatie pe telefonul tau este, de asemenea, foarte usor de realizat. Elementele salvate pot fi mutate in interior sau inafara modului „My Eyes Only”, doar prin cateva atingeri usoare. Este clar ca viziunea asupra propriului scop a lui Snapchat s-a schimbat de-a lungul timpului, strategia fiind una mult mai solida si mai puternica acum.

Snapchat se prea poate sa creasca la 27,2% din utilizatorii americani ai acestei aplicatii, procentaj care poate reprezenta 58,6 milioane de utilizatori americani in acest an, fapt care il propulseaza in fata rivalilor sai ca Twitter (56.8 milioane utilizatori) si Pinterest (54.6 milioane utilizatori).

s-ar putea sa-ti placa